Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kylänraitit kuntoon

Kyyjärvellä on meneillään EU-rahoitteinen hanke, jonka aikana tehdään yhteinen suunnitelma kylänraittien kaunistamisesta.


Rivitaloissa valokuituyhteydetKotkanniemen asuntotontitMaalari maalaa taloa


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Rivitaloissa valokuituyhteydet

6.5.2005 Kyyjärven Vuokra-asunnot / JH

Ruuskanpellon molempiin rivitaloihin on asennettu valokuituyhteydet. Asukkaat pääsevät vaivatta nettiin ja kaistaa riittää.

Ruuskanpellon 9 huoneiston rivitalot valmistuivat vuonna 2002. Jo tuolloin huoneistot varustettiin parikaapeliverkolla ja kaukolämmön rakentamisen yhteydessä kiinteistölle tuotiin myös valokaapeliyhteydet. Hyvin on muistissa, kun urakoitsijat ihmettelivät parikaapeliverkkojen tarvetta huoneistoissa. Alkuvaiheessa käyttäjiä ei tosin paljon ollut, mutta vähitellen lähes kaikilla on nyt nettiyhteydet käytössä.

Pohjoisen Keski-Suomen seutuverkon runkoverkkoja hoitaa Pohjanmaan Puhelin PPO Oy. PPO:n mukaan kuituyhteydet ja kytkintekniikka mahdollistavat nopeiden yhteyksien ja erilaisten variaatioiden kytkemisen, jotka soveltuvat hyvin esimerkiksi etätyöhön. Jos yritys sijaitsee joko PKS:n tai Kaustisen seutuverkkojen alueella, yhteydet voidaan järjestää sille tasolle, että on aivan sama työskenteletkö konttorissa vai kamarissa.

Kyyjärven Vuokra-asunnoilla on Lintupuron alueella lähes viisikymmentä muuta asuntoa, joissa on kuituyhteydet odottamassa käyttäjiä. Sisäverkkoja ei ole vielä rakennettu, mutta parhaillaan uusitaan antenniverkkoja ja samassa yhteydessä on tarkoitus selvittää myös tietoliikenneverkkojen kustannukset.