Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Partiolupaus- ja ihanteet

30.8.2007 Eevaliisa Hakola/Kyypartio

Ihanneihmisiäkö paidoissaan? Ei, vaan ihan tavallisia tallaajia.

Tein rästihommia ja täytin Kyypartion päiväkirjaa, sitä jossa näkyy 12 viime vuoden tapahtumat. Kirjotin päiväkirjaan mm. siitä kuinka kesäleirillä partioliikkeen 100 vuoden kunniaksi uudistimme partiolupauksemme. Sudenpennut lupaavat parhaansa mukaan olla reippaita ja rehellisiä, rakastaa Jumalaa ja olla vielä avuksi toisille.

10 vuotiaasta ylöspäin eli vartiolaisena ja siitä eteenpäin annetaan partiolupaus. Selaan päiväkirjaa ja löydän etsimäni. Olen antanut oman partiolupaukseni Nurmijoen kodalla 8.11.2002. Muistan kuinka etukäteen tutustuin partioihanteisiin ja mietin onko minusta ylipäätään antamaan tälläisiä lupauksia.

Tahdon rakastaa Jumalaani ja lähimmäistäni, isänmaatani ja ihmiskuntaa, se tuntui olevan ihan ok, rakastan tavallani. Lupaus jatkuu toteuttaen elämässäni partioihanteita. No sitten piti miettiä ihanteita, mullehan ne oli ihan vieraita kun ei ollut partiotaustaa.

Partioihanteet ovat: 1. Kehittää itseään ihmisenä.  2. Kunnioittaa toista ihmistä.  3.  Auttaa ja palvella.  4. Tuntea vastuunsa ja velvollisuutensa.  5. Rakastaa ja suojella luontoa.  6.  Olla uskollinen ja luotettava.  7. Rakentaa ystävyyttä yli rajojen.  8.  Etsiä elämän totuutta. 

Eihän ne mitään ylivoimaisia asioita ole. Joskus vaan eivät heti aukene aikuiselle saatikka sitten 10- vuotiaalle lupauksenantajalle. Mutta jos ihan vaan soveltais tähän päivään, täytin velvollisuuteni kun saatoin sen päiväkirjan huhtikuulta ajantasalle.

Eilen poimin roskan siis suojelin luontoa. Kunnioitinko toista ihmistä? Riidan keskellä, kun pää punasena huusin miehelleni. Entä rakensinko ystävyyttä yli riidan rajan? Kaikki kehittävät itseään ihmisenä, kukin tavallaan. Aika vaikeaa elää päivä iltaan niin ettei esim. oppisi mitään.

Kuvassa ylhäällä Saarijärven Saloveikkojen Soikkeli, Karstulan Korpikarstujen Tarja ja kaksi Kyytä. Rakensimme ystävyyttä yli rajojen viime talvena lippukunnanjohtajien tapaamisessa Tampereella. Kuvaajana Jouni Saloveikoista ja taidettiin siinä automatkalla pohtia sitä elämän totuuttakin.