Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tapahtumia
Hengellisiä tapahtumia
Kokouskutsut
Menovinkkejä

Katso lisäkuvat   

9.luokka naapurissa

23.11.2007 Perusopetus / TH

Vierailimme JouluJameissa to 22.11. Järviseudun ammatti-istituutin messutilaisuudessa.

- Rento muotinäytös ja hyvät kahvit.  - Maukasta kinkkukiusausta ja musiikkia. - Yhdessä oloa ja pingistä. - Aina reissu koulupäivän voittaa! 9.-luokkalaisten yhteenvetoa tutustumispäivästä.

Tilaisuudessa esiteltiin Jamin eli Järviseudun ammatti-istituutin toimintaa ja opiskelumahdollisuuksia Alajärven, Töysän, Kurejoen ja Lappajärven toimipisteissä. Kiertelimme salissa, kukka rinnassa, napsimme karkkeja ja kirjoittelimme nimiämme arpalippuihin.

Opinahjon oppilaat ovat kyselyn mukaan tyytyväisiä kouluunsa. Kyyjärveltä on lähtenyt lähes aina oppilaita Alajärvelle oppivelvollisuuskoulun jälkeen. Järvisen Hannamari ja Parkkosen Hanna olivat vastaanottamassa meitä, jakoivat esitteet itsekullekin. Kummatkin opiskelevat merkonomeiksi (asiakaspalvelun ja markkinoinnin koulutusohjelma) Hannamari kolmatta ja Hanna toista vuotta. Tytöt ovat tyytyväisiä kouluunsa: rento ilmapiiri, koska kaikki tuntevat toisensa, ja yksi valinnan kriteeri oli myös Alajärven läheisyys. Alasen Maria on myös kolmatta vuotta samalla linjalla. Marian tapasimme Tiimarin esittelypisteessä; hän oli ollut Tiimarissa työharjoittelussa. -Oli mukava palvella asiakkaita, hän kertoi.

Muotinäytöksesä esiteltiin alajärveläisten vaatekauppojen asukokonaisuuksia, mannekiineina tietenkin Jamin omat oppilaat. Mukana oli myös meidän Vuorenmäen Nikke. Hän opiskelee ensimmäistä vuotta  tavoitteena merkonomin tutkinto. - Meillä on huippuluokka: erilaisia ihmisiä, mukava kokonaisuus. Opiskelukin on ihan OK, erilaista kuin peruskoulussa: keskustelemme paljon, selvittää Niklas. Hän oli heti valmis esittelemään vaatteita, joita piti oikeastikin tosi hienoina.

- Kannattaa olla kiinnostunut, jos valitsee tämän jatkokoulutusvaihtoehdon, painottavat kyyjärveläistytöt. Hanna haluaa valmistua aikoinaan ja siirtyä sitten töelämään. Hannamari valmistuu jo ensi keväänä ja suunnittelee lähtevänsä ulkomailla, ehkä au pairiksi, oppiakseen kieliä ja saadakseen kokemuksia. - Taidan sopia asiakspalveluun, tuumaa Nikke. - Valmistumisen jälkeen menen muutamaksi vuodeksi töihin ja sitten ehkä jotain..., hän jatkaa. 

Onnea kaikille opiskelijoille,varsinkin tutuillemme. - Tätä Alajärveähän voisi harkita, pohdiskeli joku linja-autossa, kun palasimme vielä pariksi tunniksi peruskouluun - mielessä jo ensi vuosi ja syksy: missähän silloin olemme!