Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kunnanjohtaja kukkoilee

Aijai, kyllä näkee mitä saa aikaan yleissivistyksen puute ja virkamiesvalta yhdistettynä samaan henkilöön.


Ihmisen kokoinen kuntaEtäkuntavierailun jälkipyykkiä

Näytä kaikki Kuusniemen kuulumiset

Heikki Luoma

Heikki Luoma on Kyyjärvellä syntynyt kirjailija. Hän on kirjoittanut urallaan kymmeniä suosittuja romaaneja, näytelmiä, kuunnelmia ja ja televisiosarjoja.

Lue esittely Wikipediassa

 Heikki Luoma / Nopola News

________________________________________

 

Yhteistyössä mukana myös - Tutustu - Klikkaa:

 

Kunnanjohtaja kukkoilee

21.8.2008 Heikki Luoma / Kuusniemen kuulumiset

Aijai, kyllä näkee mitä saa aikaan yleissivistyksen puute ja virkamiesvalta yhdistettynä samaan henkilöön.

Mitä saimmekaan lukea pitäjänlehdestämme palattuamme mieheni kanssa ystävyyskuntavierailulta Kiinan Demokraattisesta Kansantasavallasta? Kunnanjohtajamme huonosti peitellyn kateuden innoittaman purkauksen, jossa hän vihjaili meidän matkustaneen olympialaisten vuoksi Kiinaan. Ja vieläpä kunnan varoilla. Kyllä Armas tietäsi jos niin olisi. Sivumennen sanoen ja tiedoksi rouva Pohdolle, että siellä oli muitakin vip-henkilöitä meidän lisäksemme, esimerkiksi Inarin kunnasta koko johtotroikka, eli kunnanjohtaja, valtuuston puheenjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja. Siis avajaisissa, johon ystävyyskuntamme Hui-Hai Wein johtaja meidät huomaavaisesti kustansi. Rouvan kanssa me ystävystyimme heti, sillä hänelläkin oli ravintola-alan tausta kuten minullakin, tosin esiintymispuolelta. Rouvan nimi on Tshing Vang Tshung, tai jotakin sinnepäin.

Miehensä Tsian kai Tsek tai jotain oli äärimmäisen ystävällinen herrasmies ja kumarteli minulle vähän joka välissä ja oli muutenkin yhtä hymyä, niin että mieheni tuli suorastaan vähän mustasukkaiseksi. Aijai, kyllä olisi suomalaisilla miehillä oppimista kiinalaisten miesten kohteliaisuudesta. En tarkoita omaa miestäni, joka on herrasmies joka tilanteessa.

Mieheni ymmärrettävän matkaväsymyksen vuoksi vastaan myös rouva Pohdon kunnallispoliittisiin heittoihin, joista aviopuolisoni  luonnollisesti pahoitti mielensä niin, että pudotti vahingossa isänniltä matkamuistoksi saamamme kiinalaisen maljakon, Made in Honkong.  Rouva Pohto nyt ei tiedä yhtään mitään Kuusniemen kunnan menneisyydestä, yhtä vähän kuin hänellä on visioita sen tulevaisuudestakaan. Että kehtasi vedellä vielä sepustukseensa Urmas Hakkaraisen kuningasajatuksen, jonka hänen itsensä ja silloisen kirkkoherra Pohdon kapinaliike tuhosi. Minä olen sentään asunut Kuusniemellä vuodesta 1967, lukuun ottamatta Tampereella elinkeinoalalla viettämiäni yrittäjävuosia.

Pohdon pariskunta on muualta tullut, ja nyt ollaan niin kuusniemeläisiä että pihisee. Kukkoillaan muka kunnallisen ja hengellisen elämän huipulla. Armas sanoikin, että on vain ajan kysymys milloin suuri kuntaliitos toteutuu ja rouva Pohdosta tulee entinen kunnanjohtaja. Eikä rovasti Pohdonkaan ole syytä röyhistellä, kun katselee läpi sormiensa alaisensa epäkirkollista koheltamista. Toissa pyhänäkin urkurimme alkoi soittaa väärää virttä, eli aloitti uudelleen virren jonka oli hetki sitten soittanut. Minä muuten aion asettua ehdolle seuraavissa seurakuntavaaleissa, ja katsotaan sitten mitä tapahtuu kun tulen valituksi kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi.

Jotkut ilkeämieliset tahot ovat jo ehtineet kysellä ystävyysmatkamme tuloksista. Voin kertoa että olemme kutsuneet Hui-Hai Wein kunnan delegaation vastavierailulle, käsittäen  mainittu ryhmä kymmenen jäsentä rouvineen. Se nyt oli vähintä mitä saatoimme tehdä vastavuoroisuuden vaatimuksesta.

Pohdoille tiedoksi, että Kiinan Demokraattinen Kansantasavalta on monta tuhatta vuotta vanha. Ja lohdutukseksi rouva Pohdolle erikseen, ettei koskaan ole liian myöhäistä parsia puuttuvaa yleissivistystään. Matkustaminen avartaa, sanotaan. Suosittelen lämpimästi.

Viola Hakkarainen
Ehdokas seuraavissa seurakuntavaaleissa.