Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Raija Huttunen on poissa

Raija Huttunen Tervaniemestä laskettiin haudan lepoon lauantaina 19.9. Virkkakankaan hautausmaalla. Siunauksen toimitti Kinnulan seurakuntapastori Jari Kuusi. Kanttorina toimi Kati Koskinen.


Anna Ohranen saateltiin haudan lepoonKauno Mäkinen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

Raija Huttunen on poissa

20.9.2009 Jari Kuusi

Raija Huttunen Tervaniemestä laskettiin haudan lepoon lauantaina 19.9. Virkkakankaan hautausmaalla. Siunauksen toimitti Kinnulan seurakuntapastori Jari Kuusi. Kanttorina toimi Kati Koskinen.

Raija Liisa Huttunen oli syntynyt 6.12.1945 Karstulassa Lahden-Vastingilla. Kyyjärvelle perhe muutti 1950, ja uudeksi koti- ja asuinpaikaksi tuli Mustapuro Vehkaperällä.


Raija kasvoi seitsenlapsisen perheen yhtenä jäsenenä viettäen lapsuus- ja nuoruusvuotensa Kyyjärven maisemissa. Aikuistuttuaan Raija työskenteli 1960-1970 - lukujen vaihteessa muutamia vuosia myös Ruotsissa palaten kuitenkin jälleen takaisin koti-Suomeen, Kyyjärven tutuille seuduille. Raija avioitui Pentti Huttusen kanssa 1977 ja avioliitosta syntyivät lapset Sari ja Juha.

Raija sai elää työntäyteisen ja toimeliaan elämän. Tervaniemen kotitilalla maanviljelystyö eri muodoissaan täytti Raijan ja Pentti-puolison päivät. Omaiset ja läheiset muistavat puolison, äidin ja anopin ihmisenä, joka ajatteli aina ensiksi toisia ja halusi hankalankin työn tehdä mieluummin itse, kuin antaa sen toisten tehtäväksi. Kotitilan raskaiden, välttämättömien töiden ohella Raijalla riitti aikaa myös puutarhanhoidolle ja muille harrastuksille. Me Huttusten kodissa vierailleet muistamme Raijan myös vieraanvaraisena emäntänä, joka otti vieraansa vastaan hymyillen ja ystävällisenä.

Raijan elämä päättyi 4.9. Jyväskylän Keskussairaalassa. Muutamia päiviä aikaisemmin metsänistutuksessa yllättänyt vaikea sairaskohtaus kulutti elinvoiman loppuun. Vielä viimeisinä tajuissaolon hetkinään Raija rauhoitteli läheisiään vakuuttelemalla, että hänellä ei ollut mitään hätää. Myös hetket sairaalan sairasvuoteen äärellä jättivät läheisille lähtemättömät muistot.

Raijan muistotilaisuutta vietettiin Kyyjärven kirkon seurakuntasalissa. Lauluryhmä lauloi ja Raijan sisko Ritva Tamminen muisteli Raijaa. Myös Raijan lapsuudenystävä ja koulukaveri Seppo Tourunen käytti puheenvuoron. V. Matti Tamminen luki Raijaa muistaneiden lukuisat adressit.

Pentti-puolison, lasten Sarin ja Juhan sekä heidän läheistensä Georgen ja Ullan suru on nyt lohduton. Myös Raijan sisarusten, kolmen siskon ja kolmen veljen kaipaus ja ikävä on suuri. Saamme kuitenkin jättää Raijan turvallisesti Taivaan Isän käsiin. Meille jälkeenjääville jää tehtäväksi ja tavoitteksi pyrkiä kohti iankaikkista elämää uskon ja parannuksen teon kautta. Silloin myös meillä on mahdollisuus nähdä uskossa poisnukkuneet rakkaamme ajan rajan tuolla puolen.
Myös tästä asiasta Raija Huttusen hautajaiset meille voimakkaasti puhuivat.