Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Joukkoliikennekysely - arvonnassa lahjakortteja

Osallistu joukkoliikennekyselyyn ja vaikuta palvelujen kehittämiseen! VIELÄ TÄNÄÄN EHTII VASTATA!

NettiTV:ssä: Kunnanvaltuusto

Kunnanvaltuusto kokoontuu kesätauon jälkeen Kivirannassa maanantaina 29.8.2011 klo 19.00 alkaen.


Tapahtumia
Hengellisiä tapahtumia
Kokouskutsut
Menovinkkejä

Marttila vaatii: Metsäteollisuuden tehtävä nyt täyskäännös

31.8.2011. Juha Marttila MTK

Metsäteollisuuden alasajo saa jo riittää. MTK vaatii investointeja metsäteollisuuden kasvualoille. Metsäteollisuus on viime vuosina vähentänyt radikaalisti puun käyttökapasiteettia Suomessa. Kaikkien metsäsektorin toimintaa kehittävien toimenpiteiden pitää tukea puun käytön lisäämistä, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Metsäteollisuuden sulkemispäätökset ovat valitettavia koko yhteiskunnan kannalta. Voittajia siinä pelissä ei ole ollut. Rakennemuutos tarjoaa kuitenkin myös mahdollisuuksia; metsäsektorin ei pidäkään jäädä tuleen makaamaan, vaan hyödyntää kaikki puupohjaisten tuotteiden kasvumahdollisuudet.
 
Valtiovallan toimenpiteet pitää nyt suunnata puun käytön lisäämiseen. Hallitusohjelman tavoitteena on viennin lisääminen ja jalostusarvon nostaminen. Sanoista on siirryttävä tekoihin, jotta saadaan yrittäjyyttä tukevaa kasvua aikaan. Puurakentamisessa, pakkaamisessa ja energiantuotannossa on valtava kasvupotentiaali.
 
Metsänomistajat odottavat kotimaisten metsäteollisuusyritysten investoivan kotimaahan. Lisäksi Suomeen on saatava houkuteltua ulkomaista pääomaa hyödyntämään kestävästi tuotettua raaka-ainetta. Suljettavat metsäteollisuuslaitokset tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet esimerkiksi puurakentamisen tuotteille ja palveluille. Puuta Suomessa riittää ja metsänomistajat ovat valmiita sitä markkinaehtoisesti tuomaan tarjolle, Marttila toteaa.