EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Varmaan lähes jokainen kyyjärveläinen on jo lukenut tai kuullut, että lähdin tänne Unkariin vetämään ratsastusretkiä kuuluisalle Pustalle.

Kokouskutsut
Menovinkkejä

Varasijalta Suomen Mestariksi

16.7.2005 Nopola News "urheilutoimitus"

20 pennin pajatson peluun SM-kisan mestariksi nousi varasijalta finaaliin päässyt nuori Elina Mäntylä kahden karsinnoista loppukilpailuun selviytyneen kilpailijan jäätyä pois finaalista.

Seitsemättätoista kertaa järjestetty 20 pennin pajatson SM-kisa keräsi tänä vuonna yli 200 kilpailijaa, joista karsintojen kautta finaaliin selviytyivät Sulo Nurminen Kyyjärveltä, Matti Eirola Vantaalta ja Aila Raemäki Karkkilasta, sekä kahden finaaliin selviytyneen jäädessä pois loppukilpailusta, varasijalta finaaliin päässyt Elina Mäntylä. Itseoikeutteuna finalistina mukana oli myös viime vuoden mestari Jorma Keskitalo Kyyjärveltä.

Semifinaalissa kahden kymmenen kolikon sarjassa Elina Mäntylä oli omaa luokkaansa. Hänen lisäkseen kahden kilpailijan finaaliin selviytyi Sulo Nurminen. Semifinaalin kolmas oli Aila Raemäki, neljäs Matti Eerola ja viides Jorma Keskitalo.

Finaalin ensimmäisen sarjan jälkeen Elina johti 3-0. Toisella kierrokella Sulo tasoitti omalla vuorollaan tilanteeksi 3-3. Kisa näytti menevän jo uusintakierrokselle, sillä toisen kierroksen yhdeksän ensimmäisen kolikon jälkeen Elina ei ollut saanut lisättyä pistetiliään, vaan tilanne oli edelleen tasan. Elinan viimeinen kolikko sujahti kuitenkin 60 pennin koloon, kuten tarkkasilmäinen lukija näkee oheisesta kuvasta. Näin kilpailu ratkesi Elina Mäntylän hyväksi pistein 6-3.

Turussa oikeustiedettä opiskeleva mestari on ollut hyvässä valmennuksessa, sillä hänen veljensä Jussi Mäntylä on kaksinkertainen Suomen Mestari, niin kuin Kyyjärven kunnan kotisivuilta löytyvästä kunniataulusta näkyy.