Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvellä kuntaliitosaloite

31.8.2009 Matti Muukkonen

Kunnanhallitus saa aloitteen käsiteltäväksi jo ensi maanantaina

Kyyjärven kunnanvaltuuston jäsen Ossi Tamminen jätti maanantai-iltana kunnanvaltuustolle aloitteen rajattoman kuntaliitoksen tekemisestä Saarijärven kaupungin kanssa. Aloitteessaan Tamminen toteaa mahdollisuuden rajattomaan liitokseen auenneen kuntaministeri Mari Kiviniemen työryhmän esitettyä kuntajakolain muutosta siten, että tällainen liitos olisi tulevaisuudessa mahdollinen. Tammisen mukaan tämä on avaus, jota Kyyjärven kunnanvaltuusto on odottanut. Edellisellä valtuustokaudella kunnanvaltuusto on ollut yksimielisesti Saarijärven seudun kuntaliitoksen kannalla.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan aloite tulee kunnanhallituksen käsittelyyn jo ensi maanantain kokouksessa. ”Päätösvalta asiassa kuuluu kunnanvaltuustolle, joten tulen esittämään hallitukselle, että se veisi asian valtuuston käsittelyyn. Se, että valtuusto on aiemmin ollut kuntaliitoksen kannalla yksimielisesti, sitoo tietysti esittelijän käsiä, joten tullen esittämään erityisen selvityksen teettämistä”, Muukkonen kertoo.

Hän kuitenkin haluaa korostaa, että kyseessä on täysin poliitikkojen päätettävissä oleva asia ja tältä osin viranhaltijaesittelijä noudattaa vain kulloinkin tuoreinta toimivaltaisen elimen viimeisintä kantaa. Muukkonen kuitenkin kertoo varmistaneensa kuntaministeriltä, että kuntajakolain muutos on todellakin tulossa. Lisäksi hän kertoo informoineensa myös Saarijärven kaupunginjohtajaa (Janne Kinnunen) ja kunnanhallituksen puheenjohtajaa (Kauko Lehtonen) asiasta.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.