EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

7.1.2007 Teksti: Matti Försti / Kuvat: AT ja VH

Otteluselostus suorana nettiradiolähetyksenä ja tekstimuodossa.

Kuultavaksi jää vaikuttaako viimeaikojen seutuverkon "pätkiminen" lähetykseen. Toivottavasti ei. Vähän lisää tekniikkaa on myös välissä.

Lasse huudattaa, Matti kirjoittaa ja mukana kommentaattorina myös Katja Sorri.

Matti jatkaa. No niin hyvää uutta vuotta kaikille urheilun ystäville. Tänään on jälleen lentopallon vuoro. Vajaan puolen tunnin kuluttua alkaa miesten ykkössarjan jatkosarjan ottelu Kyyjärven Kyky-Betset vastaan Santasport Rovaniemeltä. Jatkosarjassa pelaa kaikkiaan kahdeksan joukkuetta, joista kolme viimeistä karsii sarjapaikasta. Kyvyn runko-sarja meni hieman mollivoittoisesti. Saaliina oli vain yksi voitto ja jumbosija. Mutta eilen alkanut jatkosarja alkoi kyyjärveläisiltä hienosti. Joukkue kävi ottamassa eilen puhtaan kolme-nolla voiton Raahesta. Suuri merkitys joukkueen voitossa oli uudella vahvistuksella Jani Pykärillä, joka on saapunut vahvistamaan Kykyä. Oman hyvän pelin lisäksi Jani selvästi auttoi joukkuetta henkisesti, muutkin pelaajat olivat kuin uudesti syntyneitä. Jani Pykäri on Kortesjärven lahja Suomen lentopallolle. Mies omaa liigakokemusta Oulun Etan riveistä. Syksyn Jani "jäähdytteli" nelossarjassa pelaavavassa Kortesjärven Järvi-veikoissa.

Päivän vastustaja Santasport on Liigassa pelaavan Santasport ykkösen farmi-joukkue. Tänään joukkue on matkassa vain seitsemällä pelaajalla, joista Janne Kangaskokolla on liigakokemusta. Kommentteja antaa tänään netin kautta myös Keskustan kansanedustajaehdokas Katja Sorri. Hänhän on pelannut noin kymmenen vuotta sitten Kyvyn naisten kolmossarja joukkueessa. Kotoisin Katja on Perhosta.

Aloitus kuusikot:  Santasport Takkinen, Nurmela, Tapio, Kangaskokko, Ruotsalainen, Sorvoja, liberona Salmi. Kotijoukkue: Pykäri, Henkka, Darius, Mäkelä, Lantonen, Lampela ja liberona Paananen.

Ottelu on alkanut Kyvyn merkeissä: Betset johtaa viisi -nolla. Katjan kommentit: lupaava alku. Varsinkin joukkueen vahvistus Pykäri näyttää olevan todellinen pelimies. Pykäri hakkaa raivoisasti. Kyky vie erää numeroin 9-5. Kangaskokko pitää Santasporttia pelissä: vierailijat kaventaa tilanteeksi 9-10. Tilanne tasan kaksitoista, näytää tulevan kahden hakkurin Kangaskokon ja Pykärin taistelu. Katja myös on tehnyt oikean huomion, myös Darius on pelipääällä. Mäkelä taistelee ja iskee. Tilanne 17-16 kotijoukkueelle. Katjan huomiota: Kyvyllä liukas libero Janne Paananen, joka on nostanut ja puolustanut hienosti. Kangaskokko otetaan kiinni: Kyky johtaa 22-18. Kangaskokko jujuttaa 20-23. Erä Kyvylle helposti 25-20. On yksi mies muuttanut paljon joukkueen ilmettä, nyt kotijoukkue luottaa itseensä. Pykäri oli tehokas hyökkääjä, mutta myös muut olivat vireessä. Vierailijat olivat liikaa hakkuri Kangaskokon varassa. Ehdokas Sorrin mielestä erän hahmo oli Kyvyn passari Henkka, joka loisti varsinkin hengenluojana.

Toinen erä on alkanut Kyvyn merkeissä. Dariuksen iskuilla kyky johtaa 3-1. Kyky puolustaa loistavasti. Aikalisä Santasportille tilanteessa 3-7. Mäkelä iskee tuhoisasti tilanne 8-5 kotijoukkueelle. Pykäri liekeissä käsi käy, Kyky vie erää  numeroin 12-6. Katjan mielestä Kyky pelaa hurmiossa eikä hän väärässä olekaan. Joukkueen hurmio jatkuu, joukkue puolustaa libero Paanasen johdolla mahtavasti. Tilanne jo 18-8 Betsetille. Darius iskee kuin "vierasta sikaa", jota Katjakin ihmettelee: tialnne 23-8. Erä kotijoukkueelle selvästi 25-11. Kyky pelasi hurmiossa, joka mies oli iskussa. Vieraitten hakkuri Kangaskokko otettiin kiinni ja näin Santasport oli aseeton.

Kolmas erä: Kyvyn merkeissä mennään. Kangaskokko otettu kiinni kahdesti. Tilanne jo 7-2 Kyvylle. Kyvyn torjunta pitää 11-3. Mäkelä iskee tilanteeksi 14-4 Betsetille. Lampela torjuu 17-4. Dariuksen käsi käy. Hieno kiertohyökkäys 19-6. Erä Kyvylle helposti 25-11 ja koko ottelu 3-0 Kyvylle. Kyky pelasi hienosti. Koko joukkue ansaitsee tunnustuksen. Vierailijosta palkittiin Janne Kangaskokko. Kotijoukkueesta hienosti puolustanut libero Janne Paananen."Teurastajapalkinnon" sai ansaitusti Jani Pykäri. Tästä on hyvä jatkaa. Fiilis on nyt joukkueella loistava.

Yleisöä paikanpäällä noin 200 henkeä ja nettiradion puolella latauksia tuttuun tapaan parhaimmillaan 40.