Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvi kuuntelee tarjouksia vuokra-asunnoista

6.11.2009 Matti Muukkonen

Lisärakentamisen edellytyksenä on resurssien vapauttaminen.

Kyyjärven kunnanhallitus on päättänyt ottaa vastaan tarjouksia nykyisistä vuokra-asunnoistaan. Ensisijaisesti tarjouksiin on mahdollisuus vuokra-asuntojen nykyisillä asukkailla, joilta on pyydetty kannanottoa siihen olisivatko he kiinnostuneita lunastamaan asunnot itselleen. Toimenpiteeseen on ryhdytty siksi, että kunnan vuokra-asuntoyhtiö pystyisi rakentamaan uutta asuntokantaa sekä remontoimaan vanhoja sille jääviä asuntoja. Tässä vaiheessa kunta ei vielä sitoudu myymään yhtään asuntoa, eivätkä asukkaiden vastaukset ole sitovia.

”Meille on myös tullut tietoon kiinnostusta kokonaisten vuokratalojen ostamisesta sijoituskäyttöön. Haluamme kuitenkin ensin antaa mahdollisuuden nykyisille asukkaille asuntojen lunastamiseen”, vuokra-asuntoyhtiön toimitusjohtajana toimiva kunnanjohtaja Matti Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa kunnan myyntiehtona on myös se, että uudelleen järjestelyjen piiriin saadaan kokonaisia taloja, joista kunta voisi luopua. Näin ollen kunnanjohtaja kehottaa asukkaita käymään keskusteluja myös naapureiden kanssa.

Kyyjärven kunnan omistamalla Kyyjärven Vuokra-asunnot oy:llä on hallinnassaan noin 80 asuntoa, joka on selvästi enemmän kuin mitä esimerkiksi naapurikunnilla on suhteessa asukaslukuun. Tämä puoltaa kunnanjohtajan mukaan realisoinnin selvittämistä. Samalla myös yhtiölle vapautuisi varoja ja lainanottovaraa uuden asuntokannan rakentamiseen ja uusien asukkaiden houkuttelemiseen kuntaan. Tällä hetkellä Kyyjärvellä on myös huutava asuntopula, koska kevään aikana kunta on alkanut selvästi kiinnostaa enemmän potentiaalisena muuttokohteena niin lähialueella kuin muuallakin Suomessa. ”Ehkäpä strategiamme markkinoida kuntaa erilaisten tempausten ja tekemisen meiningin kautta on ollut oikea. Tai ainakin se on lisännyt kiinnostusta niin paljon, ettei meillä tällä hetkellä ole tarjota potentiaalisille tulokkaille kuin euron tontteja. Harva kuitenkaan on valmis suoraan alkaa rakentamaan”, Muukkonen aprikoi.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.