Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Nouseeko Urmaanlinna tuhkasta?

Armas Hakkaraiselta tuli valtuuston viime kokoukseen valtuutettuja kuohuttanut aloite! Lehtemme henkilökunta oli onneksi paikalla.



Näytä kaikki Kuusniemen kuulumiset

Heikki Luoma

Heikki Luoma on Kyyjärvellä syntynyt kirjailija. Hän on kirjoittanut urallaan kymmeniä suosittuja romaaneja, näytelmiä, kuunnelmia ja ja televisiosarjoja.

Lue esittely Wikipediassa

 Heikki Luoma / Nopola News

________________________________________

 

Yhteistyössä mukana myös - Tutustu - Klikkaa:

 

Avoimien ovien päivä Kuusniemen leivässä

17.9.2009 Heikki Luoma / Kuusniemen kuulumisia

Jortikan leipomo aloittaa toimintansa 18.09.2009, ja järjestää avoimien ovien päivän, että tervetuloo tutustumaan leipomon tuotteisiin ja sen henkilökuntaan.

Tää on nyt virallinen kutsu meidän leipomon avajaisiin. Nimi on virallisesti Kuusniemen Leipä, vaikka kansa puhuu jo nyt pelkästään Jortikan leipomosta. Kaikki on kondiksessa, ja koepaistamiset tehty vai mitä ne nyt onkaan. Saatiin oikein pätevä leipurimestari hommiin, ja me tehtiin siitä heti leipomon käyttöpäällikkö. Latehan on itte ilman muuta toimitusjohtaja. Kuka olis uskonu, että musta tuli ensin kirkkovaltuuston puheenjohtaja ja seuraavaks toimitusjohtajan rouva! Ihan tässä huimaa tää arvonnousu, tai ei vaitenkaan, mä oon jalat maassa pitävää tyyppiä.

Tuulian ei olis tarvinnu säikähtää, mutta kyllä tää leipomomestari on se Keski-Suomen ex – juhannustyttö, nimeltään  Mirjami Kuosmanen.  Mutta sitä saa sanoo Mirkuks, itte ehdotti.  On käyny leipurikoulut ja pitäny pariaki omaa leipomoo eri puolilla Suomee.  Joku konditoriamestariki se on, niin että kakut sun muut syntyy ammattitaidolla.

Kyllä se on oikee Juhannustyttö, ei sanonu miltä vuodelta, mutta näytti kuvanki joka oli ollu Keskisuomalaisessa joskus kuuskyt luvulla. On ollu alta kakskymppisenä upee mimmi kansallispuvussaan, ja oli sillä bikinikuviaki, kun se oli niillä osallistunu oikein missikisoihin. Näytti Latellekki kun mä en ollu paikalla, ei olis tarvinnu välttämättä. Melkonen valkonen poro on ollukki, sano Late mulle illalla, enkä mä ymmärtäny ollenkaan mitä vitsiä siinä oli. Late ei suostunu kertoon, vaan sano että vitsit menee piloille jos niitä joutuu selittään.

Elikkä meitä on sitten leipomossa kolme henkee, kun mäkin koitan osallistua niin paljon kun ehdin kolmena päivänä viikossa. Valma ja Suvi oli niin kivoja, että mä voin viedä Hilun pappilaan hoitoon niinä aamuina. Voi olla että joudutaan palkkaamaan vielä joku neljäskin ihminen, mutta kuljetukset saa hoitaa  Turpeisen Kuljetusyritys, kun niillä on se iso pakettiauto eikä juur muita ajoja.
Mirkku asuu nyt aluks kaupan alakerrassa, ja se lupas käydä lounastamassa Tuulian baarissa niin pitkään että rupee vakiintuun ja saa oman huushollin pystyyn täällä Kuusniemellä.

Teitä kiinnostaa varmaan tää Kuusnimen Leivän omistuspohja. Tuulian ja Turpeisenhan piti lähteä mukaan noin niin kun sijotusmielessä, mutta se meni kiville kun Tuulia vetäs herneen nenäänsä tosta Mirkusta. Sano puhelimessa että hän ei oo mukana sellasessa, mikä uhkaa hänen onnellista avioliittoonsa. Mä koitin vakuuttaa että Mirkku on ihan oikee ihminen eikä mikään syöjätär, joka popsii myöhempään keski-ikään ehtineitä huoltamoyrittäjiä aamupalaks. Mutta Tuulia piti päänsä, ja sehän tiedetään että Tuulia on siinä perheessä se joka sanoo mitä tehdään vai tehdäänkö mitään.

Turpeinen itte oli sanonu Latelle, että se pitää mitä on sovittu, eikä Tuulian tartte tietää siitä mitään niin kauan kunhan  rauhottuu ja huomaa ettei tässä tosiaan oo mitään perheraketijan aineksia. Oli sanonu ettei vaihtas Tuuliaa kahteenkaan juhannustyttöön, saati siihen yhteen joka teitille tulee hommiin, vaikka se vähän helskutin komeekroppanen ihminen onkin.

Kyllä mua vähän jurppii tää tilanne Tuulian takia, mutta ei hyviä leipureita kasva joka oksalla, ja tää Mirkku on tosiaan aarre meille. Mä en usko että se on tullu tänne Turpeisen takia, enkä mä muutenkaan osaa kuvitella että P. A. olis ykkösenä listalla naisten päiväunissa. Vai olisko se toi ökyrikkaus sitten joka miestä komistaa. Late Hörähti että aatteles nyt, jos hänellä olis rahaa yhtä paljon kun  Turpeisella, niin kuinkahan naiset häntä ollenkaan piirittäs? Oikein näki naamasta että se tosiaan aatteli miltä sellanen tuntus.

No, siitä ilmeestähän mä en tykänny yhtään, ja Late säikähti naamansa  peruslukemille, ja kysy että tulikohan päästetyks suusta pahaki sammakko, vaikka leikilläänkin? No, mä näyttelin loukkaantunutta pari iltaa, ihan sen takia vaan että tehän tiedätte likat miten kivaa on sopiminen. Suvikin sano mulle kerran, että heillä on ollu Matiaksen kanssa kaks pientä perheriidan poikasta, ja molemmilla kerroilla kävi ihan samalla lailla. Niin kuinka, mä kysyin, johon Suvi naureskeli että ensin lähti alkuun Raineri ja toisella kerralla Minttu, ja vitsaili vielä että lähisuunnitelmissa ei oo järjestää perheriitaa, mutta pitemmällä tähtäimellä ei tiedä.

Niin kun ei mekään Laten kanssa. Mutta tervetuloo sitten avajaisiin kaikki!