Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kuntaavaalit 2012 - Tutustu ehdokkaisiin

Nopola Newsin Pääkirjoitus-aihealue varataan "tuttuun tapaan" ehdokkaiden esittelyyn.

NettiTV: Kunnanvaltuuston kokous

Maanantaina 29.10.2012 klo 19.00 alkaen kunnanvaltuusto Kivirannassa.


Tapahtumia
Hengellisiä tapahtumia
Kokouskutsut
Menovinkkejä

Katso lisäkuvat   

NettiTV: Vaalipaneeli, valokuitua, lentopalloa..

13.10.2012 Kyyjärven mediamyllärit ry & Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Nopola Newsissä mielenkiintoisia lähetyksiä pitkin viikkoa. Viikko huipentuu sunnuntaina Kyky-Betsetin ensimmäiseen kotiotteluun.

Kuntavaalipaneeli

Tiistaina aloitettiin Kyyjärven kuntavaalipaneelilla, johon ehdokkaita asettaneet puolueet saivat nimetä kaksi edustajaa vastailemaan juontajan Suvi Kantosen ja lopuksi yleisön esittämiin kysymyksiin. Mukana olivat Vasemmistoliitosta Erkki Vehkalampi, SDP:sta Aarto Hokkanen, Perussuomalaisista Terho Pölkki, Kristillisistä Lasse Kainu ja Lauri Lahtinen, Keskustasta Johanna Humalajoki ja Jouko Huumarkangas sekä Kokoomuksesta Ossi Tamminen sekä Jouni Saukko.

Kyseessä oli tiettävästi Kyyjärven historian ensimmäinen vaalipaneeli, näin muistelivat ainakin "politiikan konkarit" Ossi Tamminen ja Jouko Huumarkangas tilaisuuden alussa. No, ensimmäinen tai ei, se ainakin on varmaa, että se oli ensimmäinen joka lähetettiin katsottavaksi myös Nopola Newsin NettiTV:n / iptv-kanavan kautta suorana lähetyksenä.

Vaikka paneeli ja lähetys päätettiin toteuttaa varsin pikaisella aikataululla ja ilman sen ihmeellisempiä valmisteluja, tilaisuus onnistui yllättävän hyvin. Noin kymmenkunta panelistia näytti olevan sopiva määrä, jotta puheenvuorot pysyivät lyhyinä ja ytimekkäinä mutta kuitenkin riittävän pitkinä, jotta kukin sai asiansa esille. Aihealueita oli 4-5 ja ammattimaisella otteella ja Veikon kellon turvin Suvi piti paneelin hyvin kasassa. Noin 1,5 tunnin johdettu keskustelu ja siihen päälle puolen tunnin vapaa keskustelu yleisön kanssa osoittautui sopivan mittaiseksi kokonaisuudeksi.

Palautteen perusteella panelistit ja puolueet onnistuivat hyvin. Loppua kohti alkun selkeä jännitys hälveni, kamerat unohtuivat ja tunnelma keveni. Keskustelua käytiin rakentavassa hengessä ja vaikka varsinaista väittelyä ei syntynytkään niin näkemyseroja sentään oli kuten pitääkin.

Tilaisuus herätti suurta kiinnostusta ja kuten arveltiin nettiyleisön määrä oli jopa huomattavasti suurempi kuin perinteisissä kunnanvaltuuston kokouksissa. Paikanpäälle oli saapunut noin 20 henkilöä, mutta yksinomaan nettilatausten määrä oli yli 130 kpl ja tähän päälle tulevat tietenkin vielä kaikki iptv-katsojat useamman operaattorin verkosta. Kokonaissaldoksi voitaneen varoivaisestikin arvioida noin 220 - 280 katsojaa eli noin 20 %:a kunnan asukkaista. Helsingin kokoisessa kaupungissahan tämä tarkoittaisi yli 100.000 katsojaa! Sekin on tietenkin tiedossa, etteivät kaikki olleet kyyjärveläisiä - ei esimerkiksi kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkunen, joka tiettävästi oli ainakin jossain vaiheessa linjoilla ja lähetystä seuraamassa. Mikä lie Facebook tiesi sen kertoa:)

Kehitysideoita saatiin runsaasti ja toiveena onkin vastaavanlaisen paneelin järjestäminen Saarikan toiminnoista ja etenkin tulevaisuuden näkymistä. Sektoreiden johtajat, eri kuntien edustajia ja yleisöä keskustelemaan paneeliin päivän polttavista kysymyksistä. Varmasti koko seutukuntaa kiinnostavaa materiaalia tarjottavaksi niin paikallisesti kuin nettiTV:n välityksellä laajemminkin. Seutukunnallinen elinkeinoseminaari.... miksei.

Valokuitu INFO

Kuuskaistan, Kyyjärven kunnan ja mylläreiden järjestämään valokuituverkon rakentamiseen liittyvä infotilaisuus oli vuorossa torstaina. Kunnanjohtaja Eino Nissinen avasi tilaisuuden, toivotti osallistujat tervetulleiksi - niin paikanpäälle saapuneet kuin netin kautta osallistuneet. Hän kertoi mm. kunnan merkittävästä roolista ja rahallisesta panostuksesta huippunopeiden yhteyksien saamiseksi yritysten ja kuntalaisten käyttöön. Todellisista Open Access periaatteella toteutetuista tulevaisuuksien yhteyksistä, jotka mahdollistavat yritysten toimintaedellytysten parantamisen, paljon puhutun etätyön ja lukemattomat muut mahdollisuudet. Yhteyksistä ja niiden välille rakennettavista toiminnoista, joita ei edes kaupungeissa ole vielä tarjolla vaikka nopeutta onkin. Kyyjärven kunnan investointi verkkoon on lähes 400.000 euroa. Hankkeen toteuttaminen liittyy valtakunnallseen Laajakaista 2015-hankkeeseen, jossa koko Keski-Suomen maakunta on yksi aktiivisimmista ja johtava maakunta koko Suomessa.

Kuuskaistan ja Kyyjärven projektipäällikkönä toimiva Jari Yli-Koivisto kertoi puolestaan kymmenen hyvää syytä liittyä verkkoon ja etenkin miksi juuri nyt päätös kannattaa tehdä. Moni tuon päätöksen on jo tehnyt, sillä Lautasen Jarin kysymykseen liittyjämääristä Yli-Koivisto vastasi, että kyseessä on kolminumeroinen luku jo tässä vaiheessa. Kyyjärven osalta suunnittelu on käynnistynyt ja reitit täsmentyvät liittyjien mukaan. Hankkeen jälkeen liittymiskustannukset ovat huomattavasti korkeammat.

Yleisö osallistui keskusteluun ja kyselikin aktiivisesti. Mylläreiden edustaja Veikko Huumarkangas puolestaan esitti aiemmin esille nousseita ja ensimmäistä kertaa myös netin kautta reaaliajassa tulleita kysymyksiä.

Mielenkiintoinen ykstyiskohta vaalipaneeliin verrattuna oli se, että tässä tilaisuudessa paikanpäällä oli yli 40 kuulijaa, jota on pidettävä erittäin hyvänä saldona. Onko niin, että tärkeästä asiasta halutaan kuulla omin korvin? NettiTV-latausten ja iptv-katsojien määrä oli tuplamäärä, joten noin 10 %:n saldoa asukasmäärästä voidaan pitää hyvänä.

Kauden avausottelu Kyky-Betset vs. Kuutoset

Kyky-Betsetin avausottelu sunnuntaina 14.10 klo 18.00 vetänee tuttuun tapaan salin lauteet täyteen sekä vähintään tuplamäärän katsojia nettiTV:n / iptv:n linjoille. Tervetuloa kannustamaan!

Parempaa videoarkistoa odotellessa tässä vielä suorat linkit tallenteisiin.

Kuntavaalipaneeli

ValokuituINFO