Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Pottuillaan reilusti. Nuoriso, ilmoittautukaahan rohkeasti mukaan!

27.10.09 Maa- ja kotitalousnaiset / Eeva Pölkki

Päästäänköhän kokkailemaan mielenkiintoista chilisuklaa-perunaleivosta, perunapizzaa...

tai vaikka perunareseptikilpailun voittanutta värikästä perunaleipää maa- ja kotitalousnaisten järjestämällä perunaruokakurssilla.

Kyyjärven maa- ja kotitalousnaiset järjestävät la 21.11. klo 10-15 Nopolan koulun kotitalousluokassa Pottuillaan reilusti -ruokakurssin. Mukaan pääset ilmoittautumalla ti 17.11. mennessä Seppäsen Tarjalle puh. 040-5502809. Mukaan mahtuu 16 ensiksi ilmoittautunutta. Mukaan toivotaan erityisesti myös nuoria
(= yläkouluikäisiä ja vanhempia). Alakouluikäinen voi osallistua vanhemman seurassa.
Hinta on 5€ / henkilö ja myös 5€ / lapsi + aikuinen.

Ruokakurssi liityy maa- ja kotitalousnaisten valtakunnalliseen vuoden 2009 elintarvikekampanjaan, joka on myös nimeltään Pottuillaan reilusti. Peruna onkin mainio mukula - maukas, edullinen ja terveellinen, ravitseva ja monipuolinen. Suositeltavaa olisi syödä 2 - 5 perunaa päivän aikana. Peruna on myös varsin ekologinen valinta. Se kuormittaa ympäristöä huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi riisi. Riisinviljely aiheuttaa merkittävästi enemmän kasvihuonepäästöjä kuin perunoiden kasvattaminen. Kampanjassa ovat mukana myös MTK ry ja Kotimaiset Kasvikset ry. (Kuva ja osa tekstistä lainattu www.maajakotitalousnaiset.fi -sivuilta.)