Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Hoosiannaa laulamaan

28.11.2009 Olavi Vallivaara

Adventtina, ensi sunnuntaina, 29.12.2009 alkaa uusi kirkkovuosi. Vanhan perinteen mukaan kirkoissa lauletaan silloin yhteisesti "Hoosianna".

Adventin jumalanpalvelus alkaa klo 11 lapsikuoron esityksellä. Lapsikuoroa johtaa kanttori Minna Erkkilä. Adventin perhekirkko on myös kolmivuotiaiden synttärijuhla. Lapsi-ja nuorisotyön johtokunnan jäsenet tarjoavat synttäri-ja adventtikahvit seurakuntasalissa ja osallistuvat jumalanpalveluksen toimittamiseen Raisa Känsälän, Minna Erkkilän, Olavi Vallivaara ja Alpo Noposen ohella. Seurakuntasalissa on myös diakoniatyön myyjäiset. Tervetuloa kaikki seurakuntalaiset aloittamaan uutta kirkkovuotta ja laulamaan täysin rinnoin "hoosiannaa"!

Hoosianna-hymnin on saksalaisen G.J.Vogler säveltämä vuodelta.1795. Se on virsi 1 virsikirjassamme. Tämä adventin evankeliumitekstistä saatu laulu on alunperin psalmista 118:25-26. Se on tervehdys tulevalle kuninkaalle. Suomeksi sana "hoosianna" tarkoittaa= oi auta, pelasta. Se on oikeastaan rukous, mutta se on jo varhain koettu ylistykseksi.