Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven Vuokra-asunnoille vihdoin hallitus

20.4.2010 Matti Muukkonen

Vuokrataloyhtiölle oikeus 1,5 miljoonan euron kuntayritystodistusohjelman nostamiseen.

Kyyjärven kunnanhallitus sai kolmannella käsittelykerralla nimettyä 100 %-omistamalleen Kyyjärven Vuokra-asunnot oy:lle hallituksen. Yhtiön hallitukseen ei ennen maanantai-iltaa meinannut löytyä halukkaita, koska yhtiön edellinen hallitus oli ilmoittanut, ettei se halua jatkaa kunnanhallituksen käytännössä sen yhtiön tilaa koskevia selvityksiä kohtaan osoittaman luottamuspulan takia. Kyyjärvellä asuntoyhtiön tilaa on ruodittu useiden selvitysten ja kunnanhallituksen asiakohtien kautta lähes vuodenpäivät.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen esittämän kompromissin mukaan yhtiön hallitukseksi nimetään kunnan protokollakärki eli valtuuston puheenjohtaja Maija Uusisalo, hallituksen puheenjohtaja Jouko Huumarkangas ja kunnanjohtaja Matti Muukkonen, joka toimii myös toimitusjohtajana. Hallituksen varajäseninä toimii yhtiön vanha hallitus (Jouni Saukko, Johanna Humalajoki, Pirkko Kotanen). "Kunnanhallituksessa oli nyt henki, että asia on saatava eteenpäin ja keskitettävä energia havaittujen ongelmien korjaamiseen. Siksi nyt muodostettu hallitus saanee koko luottamushenkilöstön tuen", Muukkonen kertoo.

Kunnanhallitus hyväksyi myös vastauksen sille valtuustossa esitettyyn kirjalliseen kysymykseen koskien vuokra-asunnot oy:n taloudellista ja toiminnallista tilaa. Selvityksessä johtopäätöksiä ei esitetty, mutta todettiin yhtiön velkataakan olevan edelleen noin 2 Me luokkaa ja kiinteistöjen korjauspaineen olevan 1,43 Me, kun yhtiön liikevaihto on reilu 330 tuhatta euroa ja lainojen hoitokulut ennen remontteja noin noin neljännes liikevaihdosta. "Kunnanhallitus päätti myös, että yhtiölle mahdollistetaan enintään 1,5 miljoonan tilapäislainan ottaminen ns kuntayritystodistuksen nostaminen kassan ja huoneistojen korjaamiseksi", kunnanjohtaja Muukkonen kertoo. Jo aiemmin kunnanhallitus oli päässyt yhteisymmärrykseen vuotuisten pääomatukien antamisesta yhtiölle verovaroista ja kunnan rahoitusomaisuuden tuotosta.

"Näiden päätösten myötä yhtiön tila kohenee huomattavasti, mutta joudumme edelleen tekemään varmasti vuokrankorotuksia, joista ensimmäinen astuu voimaan jo toukokuun alussa", Muukkonen toteaa. Hänen mukaansa uusi hallitus pääsee aloittamaan selvästi paremmasta tilanteesta toiminnan kuin missä edellinen, vuosi sitten aloittanut hallitus oli. "Jounia, Johannaa ja Pirkkoa pitää kiittää kyllä siitä, että he tekivät suuren työn asioiden selvittelyssä ja onkin mukava, että he jatkavat hallituksen varajäseninä, jolloin kiinteä yhteys heihin edelleen säilyy", Muukkonen tuo esiin.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.