Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Suvin jymypaukku uuden vuosikymmenen alkaessa!

Kuntamme pitkäaikainen johtaja täräytti melkoisen paukun heti vuodenvaihteen jälkeen. Näin Suvi julkisessa tiedotteessaan kuntalaisille:


Kuusniemen yrittäjien ja yhteisöjen tervehdyksetLinnan juhlien jälkipyykkiä

Näytä kaikki Kuusniemen kuulumiset

Heikki Luoma

Heikki Luoma on Kyyjärvellä syntynyt kirjailija. Hän on kirjoittanut urallaan kymmeniä suosittuja romaaneja, näytelmiä, kuunnelmia ja ja televisiosarjoja.

Lue esittely Wikipediassa

 Heikki Luoma / Nopola News

________________________________________

 

Yhteistyössä mukana myös - Tutustu - Klikkaa:

 

Sietämätöntä juonittelua!

23.1.2010 Heikki Luoma / Kuusniemen kuulumisia

Kunnanjohtajamme tarkoitushakuinen uuden vuoden erouhkaus on herättänyt laajaa paheksumista kunnassamme.

Nimittäin jokainen itsenäisesti ajatteleva kuntalainenhan käsittää mistä perimmältään on kysymys. Tekee mieli sanoa, että mitä isot edellä, sitä pienet perässä! Kautta aikojen on tuota keinoa käytetty, mihinpä muuhun kuin kannatuksen ja suosion mittaamiseen. Me varttuneempi väki muistamme presidentti Charles De Caullen kuuluisat jyrähdykset: Ellei käy, minä eroan! Lopulta kansa sanoi että sen kun eroat! Ja niin sai vanha koppalakki mennä! Sivumennen sanoen olin sattumalta Pariisissa juuri silloin hankkimassa kansainvälistä kokemusta.

Esimerkkejä löytyy toki varsin läheltäkin, aivan viime ajoilta jopa oman maamme valtakunnallisen tason politiikasta.  Jolla on korvat, se kuulkoot, tai nähkööt, jos malttaa hetkeksi riisua värilliset silmälasinsa.

En sano että keino olisi ollenkaan huono, mutta en myöskään voi olla tuntematta lievää tervettä vahingoniloa, kun mainittu ilmoitus ei synnyttänytkään toivottua tulosta, eli kansa ei noussut sankoin joukoin anelemaan lisävuosia vastuunkantoon. Edes täällä Kuusniemellä. Hiljainen tyytymättömyys sai näin niin sanoakseni negatiivisen purkauksen. Päinvastaisia ääniä on kylläkin kuulunut, etten sanoisi hiljaisia huokauksia, joista erotan yhden tärkeän sanan: Lopultakin!

On myös syntynyt erittäin asiallisia spekulaattiota siitä, mistä ja kuka on mahdollinen seuraaja tuossa vaativassa virassa. Muutamia nimiäkin on jo heitetty esiin, ja sikäli kuin tiedän on kuntaamme tullut lukuisia yhteydenottoja erittäin päteviltä mahdollisilta hakijoilta. Kuitenkaan ei tiedossani ole yhtään muita ylivertaisesti ansioituneempaa ulkopaikkakuntalaista hakijaa, kuten toivottavaa olisi.

Mutta verkot on jo heitetty, ja niissä on tällä kertaa suuri silmäkoko! Kuntamme ei nyt todellakaan ole kalastamassa kiiskeä, vaan arvokkaampaa kalaa, jos tällainen kaunokirjallinen vertaus sallitaan.

Uskon että tulkitsen monen samoin ajattelevan kuntalaisen tuntoja, kun tiivistän sanottavani ytimen yhteen lauseeseen: On muutoksen aika!

Niin todellakin, nyt on muutoksen aika, ja käyttääkseni edelleen kuvakieltä on aika siirtyä vesiheinän kasvatuksesta rukiin viljelyyn! Viherpiipertäminen saa nyt kerta kaikkiaan loppua, ja kuntamme johtoon on valittava mies, jolla on näkemystä ja kokemusta. Visionääri, joka näkee nykyhetkeä pitemmälle, ja jolla on rohkeutta esittää uusia ja hyvin perusteltuja ajatuksia luottamushenkilöstölle.

Minuun on oltu asian tiimoilta yhteydessä moneltakin taholta ja tasolta. Kuitenkaan en ole oikopäätä antamassa vastaustani, vaan kuuntelen mitä odotuksia kentällä on. Missään tapauksessa en tule rintamavastuutani pakenemaan, jos kotikuntani onni ja tulevaisuus sitä edellyttävät. Myöskään perheoloni eivät ole esteenä, vaan arvoisa puolisoni seisoo täysin rinnoin vierelläni kuten aina.

Asiat näyttävät kuitenkin kallistuvan siihen suuntaan, että lopullinen ratkaisu lähestyy nopeasti. Vai voitteko kuvitella yritysjohtajaa, joka ilmoittaa että homma ei enää kiinnosta, ja että olen täysin turhautunut? Minä en voi, siis kuvitella, ja sanon suoraan että minun yrityksessäni tapahtuisi empimättä leppäkeppi-ilmiö, eli turhautunut viran- ja toimenhaltija saisi niin sanoakseni kenkää. Vai kuvitteleeko joku, että Kuusniemen kunnalla on varaa maksaa suurta kuukausipalkkaa ja mittavia luontaisetuja ihmiselle, joka taivastelee kädet kyynärpäitä myöten ristissä että hohhoijjaa, tämä leikki ei enää hotsita, ja mitähän rupeaisin isona tekemään?

Sitä päätöstä odotamme jännityksestä läkähtymäisillämme, kuten puolisoni asian ilmaisi värikkääseen tapaansa.

Ehkä tämä riittää aiheesta tällä kertaa, mutta sallittakoon että nostan esiin muutamia hankkeita, jotka hyödytön opposiittio on onnistunut jäädyttämään toistaiseksi, mutta joiden isäksi kehtaan tunnustautua: Kansainväliset mitat täyttävä lentokenttä – logistiikkakeskus, Urmaanseudun kylpylä-lomakylä-virkistyskeskus, lähi- ja kaukoidän markkinoille suuntautuva juomavesibisnes. Vain muutamia mainitakseni. Tyhmempikin ymmärtää, millaisia Kalevalan Sampoon verrattavia vauraudentuottajia nuo mainitut hankkeet ovat meille kaikille.

Vilpittömästi teidän, ja reilusti omalla nimelläni:

Armas Hakkarainen
Johtaja, kunnallismies