Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Päivähoidon palvelut sivistystoimeen

10.6.2008 Heli Auranen

Päivähoidon palvelut siirtyvät sivistystoimeen 1.8.2008.

Kyyjärven kunnanvaltuusto on päättänyt, että päivähoito sijoitetaan hallinnollisesti osaksi sivistyspalveluja. Tämä tarkoittaa sitä, että päivähoitopalvelut: perhepäivähoito, päiväkoti Muksula ja lasten kotihoidontuki siirtyvät 1.8.2008 lukien sosiaali-ja terveyslautakunnan alaisuudesta sivistyslautakunnan alaisuuteen. Päätösvalta päivähoitoasioissa siirtyy kokonaisuudessaan sivistyslautakunnalle.

Käytännössä hallinnon alan muutos ei tule vaikuttamaan päivähoidon järjestämiseen. Edelleen päivähoitopaikan myöntää lastentarhanopettaja/Päivähoidon ohjaaja Heli Auranen. Päivähoidon asiakasmaksuista ja lasten kotihoidon tuesta huolehtii toistaiseksi Ritva Jääskeläinen. Toiminnallisesti päivähoitopalvelut säilyvät entisellään. Muutoksella voidaan edistää päivähoidon ja koulun välistä yhteistyötä, tehostaa henkilöstön yhteiskäyttöä ja mahdollistaa materiaalien yhteishankintaa.

Päivähoito eri muotoineen on vallitsevin yhteiskunnallisen varhaiskasvatuksen toimintaympäristö. Varhaiskasvatuksen ensisijainen tehtävä on lasten kasvun, kehityksen ja oppimisen tukeminen. Sen toteutuminen edellyttää lasten, vanhempien ja varhaiskasvatusta antavan henkilöstön välistä vuorovaikutusta ja kasvatuskumppanuutta. Varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja perusopetuksen tulee muodostaa jatkumo lapsen kasvussa ja oppimisessa.