Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Aapaa ja kivikkoa.

28.01.2009 Eki Holmberg

Tapsan matkassa jossain Kemihaaran takana ja muutakin mukavaa

Sepittäessäni tätä, on tämän vuoden Kallein päivä! (siis nimipäivä Kalle Kaarlo) Eilen kameraseuran kerhoillassa ihailtiin kuvia joita oli napattu melkoisen arvokkaalla kameralla  sekä kohtuuhintaisella(mielestäni) kiintäobjektiivisella eli kompaktilla  digitaalisella kuvanottovälineellä. Kuvan jälki oli molemmissa tapauksissa aivan katseltavaa laatua.  Mitä tästä opimme? No sen, että kuvan tekee kameran käyttäjä ja tekninen väline eli kamera  "vain" tallentaa sen. Eilisillan aiheita oli klapikoneesta kivirakkoihin. Pölkin Risto oli innostunut kokeileman asetelmaa eri valaistuksilla.Risto oli myös kuvannut kuuraisen koivun oksistoa ja oli onnistunut mielestämme melkoisen hyvin. Puun oksisto on hankala kuvattava sillä tulos on helposti sekavaa risukkoa eikä kuvan juju tule esille.    Kokeilemalla oppii tuntemaan välineensä ja saa kohtuuhintaisellakin pelillä aivan kelpo otoksia.Digi on siinä mielessä mukava värkki ,ettei tarvitse pelätä filmin loppumista eikä liioin tule kalliiksi vaikka menisi pieleen ja poistoon.

Luontokuvakohteena ihmeteltiin miten pystykorvasta oli tullut "jäniskoira". Ohrasen Antero oli onnistunut nappaamaan varsin mielenkiintoisen otoksen ,jossa  pystykorva kantoi saalistaan ,joka oli kookas rusakko. Siinä sitä siten pohdittiin oliko otus ollut raihnainen tai peräti hengetön, mutta tuskin "haukku" olisi sitä juoksemalla kiinni saanut, vaan kukapa tietää.

Vieläkö muistatte vanhat postilaatikot? Huhtalan Antero  oli huomannut ajoissa tulevan muutoksen ja kuvannut vanhat postilaatikot Kyyjärvellä sekä tietenkin myös talkoot joissa uudet saivat muotonsa ja tyylinsä.Näistä otoksista hän oli työstänyt hauskan dvd:n.

Pulkkisen Janne on kiinnostunut varsin monista asioista. Viimeeksi olimme kuutamolla ja tällä kertaa kummastelimme vanhaa, toimivaa Zeis Ikon 6x9 paljekameraa .Kamera on täysin toimintakunnossa ja jopa paljekin ehjä(ei siis paikattu). Sillä on kuulemma tarkoitus kuvata ja nimenomaan musta-valkofilmille. On mielenkiintoista aikanaan nähdä tulokset. Zeississä ei automatiikkaa liiemmin ole joten!

Niin se klapikone josta alussa mainitsin. Härkösen Ile oli pistänyt hieman puita poikki ja pinoon ja siinä ohessa kuvannut  halkomisprosessia. Kuvat olivat mielestäni varsin selkeitä tuotekuvia , joista selviää laitteen rakenne ja toimintaperiaate.Tämän kaltaisia kuvia tarvitaan siinä missä muitakin- olisipas vielä ollut suojaimet niin...!

Tämän kerran galleriakuvat ovat Heiskasen Tapion viime kesän reissulta jonnekin Kemihaaran taakse. Parissa kuvassa näkyy aapasuon takana varsin tuttu tunturi vaikka harva siellä käynyt on .Siis se  tunturi jossa Joulupukki ennen asui eli Korvatunturi . Osa tunturista on Venäjän puolella ja osa Suomen puolella.  Sinne saattaa hyvässä lykyssä päästä käymään rajavartioiden matkassa.  Otsikkokuvan ranta ei ole Välimeren "Biitsiä". Arvaatteko mistä kuva on? Jos arvaatte , kertokaa kameraseuralaisille. Paljastan seuraavalla kertaa kuvan kohteen!

Seuraava kerhoilta onkin sitten taas kahden viikon kuluttua tiistai-iltana 10.pv helmikuuta klo 1900. Jos harrastus kiinnostaa, tervetuloa joukkoon!

Toivoo Kyy Eki 

Ps. Nykyäänhän Joulupukki asustaa Napapiirin majalla , eiks´ vaan.