Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tämä onkin kansalaisjournalismia

No voi hyvät hyssykät sentään ! Eipä olisi Nopola Newsin työryhmälle tullut ikipäivinä mieleen mitä tämä todellisuudessa on; kansalaisjournalismia.


Suu messingilläMusiikkiopiston kevätkonserttiKansalaisopiston kevätnäyttely

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Suu messingillä

8.5.2005

Äitienpäivänä Paletissa esiintyi Kivijärven Puhallinorkesteri. Orkesterin syntyhistoria juontaa juurensa Kyyjärvelle.

Kivijärven puhallinorkesterissa soittaa tällä hetkellä 7 - 8 soittajaa. Mukana ovat orkesterin johtaja Pertti Lindstedt Sumiaisista, Jussi ja Maria Saikkonen Tikkakoskelta, Onni Oksanen, Riku Kalmari ja Ilari Piispanen Kivijärveltä sekä Hannu Uusisalo Kyyjärveltä. Orkesterilla on kymmenkunta esiintymistä vuosittain.

Orkesteri syntyi Kyyjärvellä vuonna 1986 Tapio Mäntysen, Juho Koiviston ja Hannu Uusisalon aloitteesta. Innokkaana vetäjänä toimi alkuvaiheessa Kalevi Oksanen. Innostus olikin valtava, sillä tuolloin kyyjärveläisiä orkesterissa soitti yhteensä 10 henkeä ja lähipitäjistä vielä 4 soittajaa.
Niin urheilussa kuin musiikissakin, pienten paikkakuntien ongelma on nuorten kaikkoaminen muille paikkakunnille opiskelemaan. Niinpä Kyyjärven Puhallinorkesterikin kuihtui alkuajoista ja harjoitusten siirryttyä Kivijärvelle nimikin muutettiin Kivijärven Puhallinorkesteriksi. No, nimellä ei nyt niin suurta merkitystä ole kunhan vain aktiivit jaksavat harrastaa ja tarjota tasokasta kuultavaa.

Hannu Uusisalon mukaan kaikki puhallinmusiikista kiinnostuneet ovat tervetulleita harjoituksiin. Ottakaa rohkeasti yhteyttä keneen tahansa orkesterin jäsenistä.