Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kunnanjohtaja kukkoilee

Aijai, kyllä näkee mitä saa aikaan yleissivistyksen puute ja virkamiesvalta yhdistettynä samaan henkilöön.


Ihmisen kokoinen kuntaEtäkuntavierailun jälkipyykkiä

Näytä kaikki Kuusniemen kuulumiset

Heikki Luoma

Heikki Luoma on Kyyjärvellä syntynyt kirjailija. Hän on kirjoittanut urallaan kymmeniä suosittuja romaaneja, näytelmiä, kuunnelmia ja ja televisiosarjoja.

Lue esittely Wikipediassa

 Heikki Luoma / Nopola News

________________________________________

 

Yhteistyössä mukana myös - Tutustu - Klikkaa:

 

Dir.cant Piiparisen oikaisupyyntö

27.8.2008 Heikki Luoma / Kuusniemen kuulumiset

Syvästi närkästyneenä pyydän saada oikaista seurakuntalaisille julkituodun väärinkäsityksen, koskien viranhoitoani kyseisenä sunnuntaina.

Rouva Hakkaraiselle tiedoksi, että en edes ollut persoonakohtaisesti sormioitten saati jalkioitten ääressä mainittuna ajankohtana. Ei myöskään vaimoni Hellä voinut siellä olla, koska olimme lomailemassa Raineri Mielosen luona Enontekiön Raattamassa. En usko, että vaimoni olisi ehtinyt sieltä Kuusniemen kirkkoon edes  lentokoneella, vaikka olisi pyydettykin. Sijaisuutemme hoiti eräs musiikkia opiskeleva paikkakuntalainen neitonen, joka asiaa tiedusteltuani kiisti jyrkästi soittaneensa väärältä nuottiviivastolta.

Neitonen epäili, ettei rouva Hakkarainen erottaisi kahta eri virttä toisistaan, ja tuskin edes kuuli Kiinasta tuodun mauttoman kukkaishattunsa alta mitä kirkossa soitettiin.

Olin siis kiistatta Lapissa, jossa tahtomattani jouduin hikoilemaan hillasoilla Hellän hillakuumeen vuoksi. Lääkärinlausuntoa taudinkuvasta ei ole, mutta luotamme Rainerin puolison asiantuntevaan diagnoosiin. Olisin ehkä nääntynyt upottavalle hillasuolle, ellei ystävällinen poromies olisi poiminut minua mönkijänsä kyytiin. Näin jouduin eroon vaimostani, Rainerista ja nuorikostaan, ja löysin pian itseni poromiesten kämpältä, jossa saapuvilla olevat poromiehet ilokseni tunnistivat minut ja hommasivat pikavauhtia paikalle kelvollisen hanurin, jolla ryhdyin musisoimaan. Janoni sain jotakin erittäin pahanmakuista juomaa, jossa oli epäilyttävä leivän sivumaku.

Minulla ei ole tarkkaa kuvaa miten kaikki meni siitä eteenpäin, mutta löysin itseni loppuyöstä eräänlaisista peijaisista, joiden syytä en tiennyt oliko kyseessä poro, hirvi vai peräti karhu jonka nitistämistä siellä juhlittiin. Mutta se on jo toinen tarina, eikä kuulu vähääkään rouva Hakkaraiselle.

Vaimoni Hellän hillakuume on Rainerin nuorikon mukaan kroonista, joten pelkään pahinta ensi hillakautta ajatellessani.

Ilmari Piiparinen
Seurakunnan vt-urkuri, dir. cant, mus. neuvos.