Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Laajakaistaliittymät tilaukseen

15.8.2006 Aaro Toppinen

Vihdoin näyttäisi koittavan se päivä, jolloin laajakaistaliittymiä saa myös Kyyjärven haja-asutusalueille. On tätä odotettu vuosikausia.

Mitään virallista tietoa ei ole tullut, mutta Soneran laajakaistan saatavuuskyselyyn tulee nyt vastauksia ainakin Nurmijoen ja Saunakylän keskitinalueilta. Vehkaperän osoitteet eivät vielä tärpänneet, mutta eiköhän sekin mahda olla lähipäivien asia. Sitä omaa osoitettahan voi kokeilla osoitteessa www.sonera.fi ja sieltä Internet-painikkeen alta.

Laajakaistaliittymän nopeusluokat näyttävät olevan 256 kt:sta ylöspäin. Yleisimmät nopeudet taitavat peruskäytössä olla kuitenkin jo 512 kt - 1 Mt:n välillä, jotka tuntuvat aika hulppeilta modeemikäytön jälkeen.

Tässä vähän listaa tarkistettavista asioista ja mietittäväksi:

Tietokoneessa täytyy olla joko langallinen tai langaton verkkokortti. Uusimmissa koneissa verkkokortti on vakiotavaraa ja useimissa kannettavissa molemmat. Laajakaistaliittymän käyttöä varten tarvitaan ADSL-modeemi, joita on yksi- tai useampiporttisia ja myös langatonta liikennettä tukevia. Lankapuhelin toimii ADSL:n rinnalla kivuttomasti, mutta ei kuitenkaan ole välttämätön. Näillä teknisillä asioilla ei kuitenkaan kannata liikaa päätään vaivata, sillä liittymän voi tilata myös avaimet käteen periaatteella. Yleensä riittää kunhan tietää millaisia ja montako konetta on verkkoon tulossa. Virusturva- ja palomuuriasiat kannattaa laittaa heti alussa kuntoon. Näistä asioista saa lisätietoja liittymä- ja laitemyyjiltä.

Liittymän voi tilata joko netistä tai jälleenmyyjiltä. Tässä onkin oiva tilaisuus ensimmäisen kerran Nopola Newsin historiassa tehdä sitä paljon puhuttua yritysviestintää. Keski-Suomen ATK Keskus/Juha Siik Karstulasta nimittäin solmi tänään yhteistyösopimuksen Nopola Newsin kanssa vuoden 2007 loppuun saakka. Tarkemmat tiedot löytyvät sitten jatkossa tuolta yhteistyökumppanit painikkeen alta. Atk-Keskuksesta saa lisätietoja tämän hetken liittymätarjouksista, laitteista ja paljon muusta. Puhelinnumero liikkeeseen on 041 - 490 1409 sekä Internetosoite http://www.atk-keskus.com

Muut jälleenmyyjät jäivät miettimään yhteistyösopimusta ja näiden tiedot on sitten itsekunkin etsittävä jostain muista lähteistä. Mutta eikun tilaamaan, sillä jonkinlainen toimitusaika näillä varmasti on.