Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Helluntaiseurakunnasta toimittajia

Kyyjärven helluntaiseurakunnan työntekijä Mirjam Huotari sekä seurakunnan vanhimmistoon kuuluva Kalevi Lahti kouluttautuivat Nopola Newsin toimitustyöhön.


Seurakuntien yhteistyöseminaariYhteisvastuujuhla Valkeislammen kodallaUutisointia seurakunnasta

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Seurakuntien yhteistyöseminaari

18.5.2005 Olavi Vallivaara

Saarijärven ja Viitasaaren seutukuntien seurakuntien yhteistyöseminaari pidettiin 18.5.2005 Piispalassa Kannonkoskella.

Seutukuntien 9 seurakuntaa ovat kartoittaneet tämän vuoden alusta yhteistyö mahdollisuuksia projektisihteeri Leena Valleniuksen johdolla. Kirkkohallitus on myöntänyt projektille 48000 euron avustuksen. Seminaarissa Leena Vallenius kertoi työnsä tuloksista. Raportti tulee seurakuntien hallintoelimille yhteistyön jatkoa varten lähiaikoina. Kirkkohallituksen terveiset seminaariin toi Johannes Leppänen Kannonkoskelta.Kokouksessa esillä oli myös mm. taloushallinnon yhteistyö ja kappeliseurakunta malli.

Seurakunnat ovat joutuneet hakeutumaan yhteistyöhön väestön ja verotulojen vähenemisen johdosta. Myös kirkkohallituksen mahdollisuudet avustaa pieniä seurakuntia ovat vähentyneet. Ydinkysymys on tulevaisuudessa, miten turvata seurakunnalliset palvelut alueen seurakunnissa.

Yhteistyöprojektin vetäjänä jatkaa 1.9.alkaen Lääninrovasti Olavi Vuori. Syksyn aikana neuvotellaan käytännön yhteistyö mahdollisuuksista. Seuraava seminaari on lokakuussa Piispalassa, johon kutsutaan myös kuntien edustajat paikalle.