Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kuntajakoselvitys etenee

9.4.2010 Matti Muukkonen

Yhdistymissopimusta valmistellaan rinnakkain selvitysten kanssa

Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven kuntien sekä Saarijärven ja Viitasaaren kaupunkien kuntajaon muuttamiseen tähtäävä strateginen kuntajakoselvitys eteni jälleen perjantaina kun selvityksen valmisteluryhmä piti kokouksensa. Tuossa kokouksessa täsmennettiin tavoitteita uudelle kunnalle. Tarkoituksena on luoda kokonaisuus, jonka avulla Kyyjärvenkin kuntalaisten palvelut ja hyvinvointi pystytään tulevaisuudessa turvaamaan. Kuntien nykytilan ja nykyisellään jatkamisesta saadaan aineistoa ja skenaariot seuraavaan kokoukseen, jolloin myös yhdistymissopimusta ryhdytään valmistelemaan. Samanaikaisesti elinvoima- ja palveluryhmät laativat suunnitelmaa siitä, kuinka palvelut uudessa kunnassa tuotetaan. Kyyjärveä ensimmäisessä edustavat Jaakko Uusisalo ja Janne Pulkkinen, toisessa Pekka Mäkelä, Maija-Liisa Immonen sekä Kari Wacklin, joille toivotaan esitettävän ajatuksia siitä millaisia uusia ideoita palvelujen kustannustehokkaampaan tuottamiseen voitaisiin lanseerata (sähköpostit: etunimi.sukunimi@kyyjarvi.fi).

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan selvitys etenee ajallaan ja hänen mukaansa tunnelma neuvotteluissa on hyvä. "Myös Kyyjärven ääntä on saatu kuuluviin ja edelleen on mahdollisuus vaikuttaa siihen millainen uudesta kunnasta tulee", Muukkonen kertoo. Hänen ohellaan valmistelutyöryhmään kuuluvat Maija Uusisalo ja Jouko Huumarkangas.

Kuntajakoselvityksestä järjestetään avoin valtuuston iltakoulu 11.5. klo 19, jolloin Kyyjärvelle saapuu myös kuntajakoselvittäjänä toimiva Oy Audipro Ab:n kehittämispäällikkö Jarmo Asikainen. Varsinainen päätös uuden kunnan muodostamisesta on tarkoitus tehdä alkusyksystä selvityskuntien valtuustoissa.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394. 

TIEDOTE III

Valmistelutyöryhmä täsmensi kokouksessaan 9.4.2010 uuden kunnan strategisia tavoitteita seuraavilla alueilla :

Olennainen elinvoiman ja kilpailukyvyn parantaminen
Tasapainoinen kuntatalous
Modernit ja verkostoituneet kuntapalvelut
Haluttu työnantaja ja osaava työvoima
Toimiva ja tiivis yhdyskuntarakenne ja elävä maaseutu  
Osallistuva kuntalainen ja demokraattinen päätöksenteko muuttuvissa olosuhteissa

Valmistelutyöryhmä keskusteli avoimesti ja vastuullisesti koko seudun tulevaisuuden elinvoiman ja palvelujen turvaamisesta. Valmistelutyöryhmä koki, että rakenteellisten muutosten tekeminen antaa huomattavasti laajempia mahdollisuuksia ja tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja uudessa isommassa kunnassa. Tulevaisuudessa kunnissa joudutaan tekemään isoja rakenteellisia muutoksia, joita todennäköisesti onnistuneesti pystytään tekemään vain isommissa kokonaisuuksissa.

Valmistelutyöryhmän apuna toimivat toimialaryhmät ovat käynnistäneet työnsä ripeästi ja tuottaneet ensimmäisiä tietoja ja toimintamallivaihtoehtoja. Valmistelutyöryhmässä nähtiin, että tavoitteiden saavuttamiseksi pitää mennä rohkeasti mahdollisimman pitkälle uudentyyppisissä toimintatavoissa.

Valmistelutyöryhmässä sovittiin, että henkilöstöjärjestöjen edustajat voivat ohjausryhmän lisäksi osallistua myös toimialaryhmien kokouksiin.

Valmistelutyöryhmä päätti tehdä kuntien taloudesta analyysin ja ennakoida uuden kunnan taloutta kokonaisuudessaan. Tätä tarkoitusta varten hankitaan  Audiator Oy:ltä talousanalyysi.

Keskusteltiin Nopola Newsin tarjouksesta ja valmisteluryhmä päätti, että kuntalaisten tiedottamisen lisäämiseksi netti-tv-lähetys toteutetaan valtuustojen yhteisestä kokouksesta 16.6.2010 ja kuntakohtaisten valtuustoseminaarien osalta kunnat itse ratkaisevat netti-televisioinnin.

Tulevassa ohjausryhmän kokouksessa 19.4.2010 elinvoima- ja palveluryhmät raportoivat palveluiden järjestämisestä sekä elinkeinojen kehittämisen painopisteistä uudessa kunnassa. Samalla kokouksessa arvioidaan ja täsmennetään uuden kunnan tavoitteita.

Lisätietoja antaa tarvittaessa valmistelutyöryhmän puheenjohtaja, Saarijärven kaupunginjohtaja  Janne Kinnunen puh. 044 – 459 8201.