Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tapahtumia
Hengellisiä tapahtumia
Kokouskutsut
Menovinkkejä

Katso lisäkuvat   

Metallisorvaamo Patovistille valmistumassa uusi teollisuushalli.

7.10.2009 Suvi Kantonen

Uskallusta ei puutu ainakaan kyyjärveläiseltä Jarkko Patovistilta, joka rakentaa teollisuushallia Kyyjärvelle.

Nuori mies on toiminut yrittäjänä kaksi vuotta ja tähän asti pyörittänyt yritystään Betset Oy:n korjaamon tiloissa. Tilat kävivät kuitenkin niin ahtaiksi, että oli mietittävä , miten jatkossa toimitaan. Niinpä Jarkko osti n. hehtaarin suuruisen tontin Kyyjärveltä Ohrasaaren uudelta teollisuustonttialueelta, ja aloitti oman hallin rakentamisen Juhannuksen jälkeen.

Hallin pohja -ja pihatöistä vastaa Väli-Suomen Maa-ja Vesirakennus Perhosta, kyyjärveläinen Töpseli- ja Roikka hoitaa sähköurakoinnin ja LVI-urakoinnin suorittaa T:mi Rautiainen Karstulasta. Elementit halliin löytyi läheltä, sillä Betset Oy toimii vain muutaman sadan metrin päässä. Betsetin elementtien toimituksen sisältöön kuului myös asennus. Rakennuksen valvonnasta vastaa Betset Oy:n tuotantopäällikkö Antti Mäntynen. 450 neliön hallin lämmitysmuodoksi on valittu pelletti, ja kokonaiskustannuksia rakennukselle on arviotu kertyvän 400.000,00 e.

Jarkko Patovisti kertoo, että uuden hallin myötä myös konekantaa uusitaan. Metallisorvaamossa tehdään sorvaamisen lisäksi metallin jyrsintää, pienimuotoisia hitsaustöitä, ja hydrauliikkaletkut, sekä tarvikkeet. Metallisorvaamo Patovisti työllistää tällä hetkellä yhden vieraan työntekijän, tarkoitus on jatkossa mahdollisesti palkata lisääkin työntekijöitä.

Rohkea yrittäjä katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen Laman jälkeen tulee taas nousukausi ja silloin olemme valmiina kohtaamaan haasteita. Nyt on kaikesta huolimatta hyvä aika rakentaa, toteaa Jarkko. Kiitollinen olen kaikille yhteistyötahoille, joiden myötä tämä hallin teko on mahdollista.

Juttua tehdessä kyselin myös Betsetin kuulumisia. Teollisuusneuvos Hannu Löytönen kertoi, että muutamia tilauksia aina tulee, mutta ainakin ensi talvi tulee vielä olemaan vaikea ja mahdollisesti joudutaan turvautumaan lomautuksiin. Ne ovat työntekijänkin kannalta ajatellen aina ikäviä, mutta joskus pakollisia, jolle työnantaja ei voi mitään. Valoisin odotuksin kuitenkin elämme täällä Kyyjärvellä ja hyvältä tuntuu Jarkonkin esimerkki. On uskottava itseensä ja tekemiseensä, niin tulostakin varmasti syntyy. Olemme Jarkon kanssa suunnitelleet myös lisätuotetta, jota hänen hallissa voisi valmistaa, ja näinhän sitä kumpikin yritys toimii oman pitäjän yritystoiminnan parhaaksi, kiteyttää Löytönen.

Onnea ja menestystä tulevaisuuden haasteisiin kaikille yrityksille!

Suvi Kantonen