Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Paprikat punaisiksi

Pirkko Näreaho pisti tavallisesta paprikasta siemeniä viherkasvin juurelle. Itivät, kasvoivat ja nyt on satoa, mutta eivät mokomat punastu. Apua!


YHTEISMETSÄ VAIHTOEHTONA METSÄTILAN SUKUPOLVENVAIHDOKSESSAVene loppusilausta vailla

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Paprikat punaisiksi

18.10.2007 Tuula Härkönen / Mediamyllärit /Juttuvinkki

Pirkko Näreaho pisti tavallisesta paprikasta siemeniä viherkasvin juurelle. Itivät, kasvoivat ja nyt on satoa, mutta eivät mokomat punastu. Apua!

Onnenapila pukkaa punaista lehteä, ja orkideassa on uutta kukkavanaa nuppuineen. Näreahon Pirkko nauttii kukista ja kasvimaasta. - 43 vuotta on tätä taloa asuttu ja aina on ollut sipulia ja punajuurta maassa ja paljon muuta, kertoo Pirkko. Tänä vuonna ovela rusakon poikanen ilahdutti pihapiiriä, mutta sitten kasvaessaan herkutteli punajuuren naateilla, joten siitä satoa ei saatu.

Pirkko laittoi maaliskuussa tavallisen punaisen paprikan siemeniä "lohikäärmepuun" juurelle - huvikseen. Kokeilu kannatti ja hän siirsi taimet omiin purkkeihinsa ja myöhemmin tiiliselle navetan seinustalle tomaattien ja kurpitsojen seuraksi. Kasvoivat pensaiksi ja kukkivat runsaasti. - Olisikohan niitä pitänyt latvo tai karsia, miettii kotipuutarhuri. Kenellä olisi tietoa? Perheen Niilo-isä tykkää paprikoista, ja nyt olisi tarpeen saada sato valmiiksi eli punaiseksi. Siis onko kenelläkään tietoa, mitä pitäisi tehdä; neuvoja punastuttamiseen? Nyt paprikat on siirretty kuistille: ovathan ne hallanarkoja.

- Kokeileminen on mielenkiintoista, harrastus jatkuu, lupaa Pirkko-äiti-mummu. Hän kerää yleensäkin kasveista ja kukista siemeniä ja kasvattaa taimia keväällä. Asteri on suosikki. - On mukava tehdä käsillään, myös ompelua ja mm. pajutöitä, Pirkko tuumaa.