Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Voiko sammaleesta tehdä pallon?

10.10.2008 Eevaliisa Hakola/Kyypartio

Tätä testattiin torstaina partiokololla.

Monenlaisia puutarhan koristeita on nähty, keraamisia palloja, ja niitä tonttuja! Erilaisia kransseja ja pajupalloja jne. No, nyt on sitten sammalpallokin nähty. Alku tähän somisteeseen tehdään sanomalehtipaperista myttäämällä. Sitten vain rautalangalla sammalta ympärille. Siinä se. Kuulostaa het helpolta mutta vähän saa kuitenkin värkätä että sammaleen saa kiinnitetyksi. Erilaisilla nauhoilla voi työnsä viimeistellä. Tehdä ripustuslenkin tai sijoittaa pallon esim. kuistin lattialle.

Jos pallonpinta pääsee kuivahtamaan, ei muuta kuin vettä niskaan, että virkistyy. Kun koristeeseensa kyllästyy, on se helppo hajoittaa: kerätä rautalanka talteen ja kompostoida muun. Sammaleen ottaminen metsästä ei kuulu jokamiehen oikeuksiin eli maanomistajan lupa on kysyttävä. Minulla oli keräyslupa mutta jos harhailin väärällä planttaasilla, niin tiedätte kuka on ollut asialla:)

Partiokololla kävi myös pieni naputus kun vasaralla reijitettiin peltipurkkeja  kynttilälyhdyiksi. Metallilangasta ripustuslenkki ja upea käyttöesine oli valmis.