Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Nyt etsitään vuoden metsäkeksintöä

Metsämessuilla Helsingin Messukeskuksessa 11.–13.11.2011 palkitaan ensimmäistä kertaa vuoden metsäkeksintö. Uusi keksintökilpailu metsänomistajille, metsäalan ammattilaisille ja muille metsäasioista kiinnostuneille käynnistettiin toukokuun alussa, ja parhaat keksinnöt esitellään messuilla. Kilpailuun voi osallistua 30.9. asti.



Metsäsektorin toimintaedellytyksiä on vahvistettava tulevalla hallituskaudella Puukaupassa sekä tarjonnan että kysynnän pitäisi aktivoituaEläinlääkintähuolto

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Puukaupassa sekä tarjonnan että kysynnän pitäisi aktivoitua

Anne Rauhamäki MTK/JK

Puukaupan talviuni on jatkunut liian pitkään. Horroksesta heräämiseen tarvitaan aktivoitumista sekä osto- että myyjäpuolella, sanoi MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola Metsänomistajien liitto Järvi-Suomen kevätkokouksessa Pieksämäellä 2.5.2011.

Alkuvuoden hiljaisuus puukaupassa ei ole tullut kenellekään yllätyksenä veromuutosten takia. Lisäksi viime syksyn myrskytuhoista on tullut markkinoille arvioituakin enemmän puuta.
- Toivottavasti päättäjät eivät nyt puutu lyhytjänteisillä ja äkkipikaisilla ratkaisuilla puumarkkinoiden toimintaan, vaan antavat markkinamekanismien toimia, sanoi Tiirola.

Valtiovallalle ja metsäteollisuudelle Tiirola lähetti terveisiä, että pakkokeinoilla uhittelu tai kannattavuuden heikentäminen kiristämällä verotusta saavat vain uusia ongelmia puumarkkinoille.

Kotimaisessa puun kysynnässä on vielä parantamiseen varaa. Metsänomistajia närästää erityisesti metsäteollisuuden kiinnostus kalliiseen tuontikuitupuuhun. - Metsänomistajat pitävät irvokkaana kotimaisen ja tuontikuitupuun välistä hintaeroa. Markkinaluottamuksen parantamiseksi metsäteollisuuden kannattaisi nojata entistä vahvemmin puun hankinnassaan kotimaahan, Tiirola vaati.

Monen määräajan jälkeinen tila vaatii myös metsänomistajakunnan herättelyä.
- Metsänhoitoyhdistyksillä on keskeinen rooli tarjonnan vilkastuttamisessa ja metsänomistajien aktivoinnissa, Tiirola muistutti.

Metsänomistajien kannattaa tuoda puuta aktiivisesti tarjolle, kilpailuttaa leimikko metsänhoitoyhdistystä käyttäen ja katsoa tyydyttävätkö tarjotut puukaupan ehdot. Kun kysyntä ja tarjonta kohtaavat markkinoilla, syntyy kauppa, kertasi Tiirola markkinatalouden perusprinsiippiä. Kaikki eväät hyvälle puukauppavuodelle on edelleen olemassa.