Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Esteri Turpeinen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

Aino Esteri Turpeinen siunattiin Kyyjärven kappelissa perjantaina 17.8.2012. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kyyjärven kirkossa.


Tauno Möksy siunattiin haudan lepoonKalevi Kantanen siunattiin haudan lepoonIrma Mäkelä saateltiin haudan lepoon

Katso lisäkuvat   

Tuomo Jääskeläinen saateltiin kotiseudun multiin

25.8.2012 Olavi Vallivaara

Tuomo Juhani Jääskeläinen siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 25.8.2012. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kivirannassa.

Tuomo Juhani Jääskeläinen syntyi 13.7.1950 Helvi ja Arvo Jääskeläisen perheeseen Kyyjärvellä. Hän varttui kolmen veljensä ja sisarensa kanssa Pellonpään lapsuuskodissaan, kävi koulun ja oppi ammatin omassa kodissaan. Isä Arvo oli automies ja autonrattiin Tuomokin tarttui. Ensin kotona ja sitten Pillikolla ja Noposella kuorma-autonkuljettajana. Kyyjärveltä löytyi aviopuoliso Riitta. Heidät vihittiin avioliittoon kesällä 1976. Yhteinen koti oli aluksi Kyyjärvellä ja myöhemmin Laihialla. Avioliitosta syntyivät lapset: Sami ja Sanna.

1980-luvun alussa Tuomo perheineen muutti Laihialle. Uusi työpaikka oli metsäkoneen kuljettajana ja Riitta puoliso toimi siivoojana. Pian Tuomo palasi takaisin kuorma-autonkuljettajaksi. Hän ajoi yöisin postia vuosia. Pisimmän ajanjakson hän toimi puutavaranajossa. Lapset muistavat hyvältä työteliäät vanhempansa. Kun äiti oli siivoamassa, isä oli kotona  ja kun isä oli yöllä ajossa, äiti oli kotona. Omien töiden ohessa he hoitivat myös talonmiehen tointa rivitalossa. Riitta vaimo kuoli yllättäen sairaskohtaukseen 12 vuotta sitten. Tuomo oli leskenä ja jatkoi työtään kuorma-autolijana. Hän jäi viime syksynä sairaslomalle pitkäaikaiselta työnantajaltaan Heikki Laineelta. Hän tervehtyi ja odotti töihin paluuta, mutta elämänlanka katkesi omalla pihamaalla 31.7.2012. Tuomo eli ystävien kesken "Tommi" oli ahkera, tarkka ja tunnollinen työntekijä. Hän pyrki tekemään työnsä uskollisesti ja niin, että se oli oikein. Tuomon vapaajan harrastuksena oli työ. Hän kävi auttamassa tuttuja autoilijoita, missä apua tarvittiin.

Tuomoa jäivät kaipaamaan Sami ja Sanna puolisoineen, lastenlapset, sisar, veljet ja iäkäs Helvi äiti sekä muut tutut ja läheiset.

Siunauksen Kyyjärven kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Minna Erkkilä, suntiona toimi Alpo Noponen. Miika Möttönen, Sannan mies, lauloi ystävänsä muistolle. Muistotilaisuus oli Kivirannassa, jossa kirkkoherra puhui, Liisa Pölkki luki adressit ja yhdessä laulettiin virsiä.