Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärvellä siirrytään aktiiviseen talouspolitiikkaan

27.3.2009 Matti Muukkonen

Kunnanjohtaja esittää kahden uuden vuokra-asuntokohteen toteuttamisvalmistelujen aloittamista.

Kyyjärven kunnanhallitus saa maanantaina 30.3. käsiteltäväkseen kunnanjohtajan talouskatsauksen. Kunnanhallitus päätti jo aiemmin, että se seuraa talouden kehitystä jokaisessa kokouksessaan kunnanjohtajan laatimien selvitysten perusteella. Kvartaalikatsauksen yhteydessä kunnanhallitus kuulee myös tytäryhtiöiden toimitusjohtajien neljännesvuosikatsauksen. Jatkossa kunnanjohtaja toimii myös kaikkien tytäryhtiöiden toimitusjohtajana.

Maanantaina kokoontuva kunnanhallitus saa käsiteltäväkseen tukun talous- ja elinkeinopolitiikkaan liittyviä asioita. Kunnanjohtajan talouskatsauksen yhteydessä esitetään, että Kyyjärven Vuokra-asunnot oy:tä ohjeistetaan aloittamaan valmistelut kahden uuden vuokra-asuntokohteen rakentamiseksi. Samassa kokouksessa päätetään myös kuntoarvioiden teettämisestä jo olemassa olevissa kohteissa ja annetaan vuokra-asuntoyhtiölle oikeus valmistella kohteiden peruskorjausta, jos ja kun loppukevään aikana toteutettava kuntoarvio antaa siihen aihetta.

Kunnanjohtaja Matti Muukkonen pyytää kunnanhallitukselta lupaa myös elinkeinotoimen vahvistamiseen. Hänen ajatuksenaan on jopa 1,5 uuden palvelussuhteen resursointi elinkeinopalveluihin. Osa uusien palvelussuhteiden rahoittamisesta on tarkoitus tehdä sisäisin siirroin ja osa hankerahoituksella.

Elinkeinopolitiikka on esillä myös maanantaina kokoontuvassa Kyyjärven kunnanvaltuuston kokouksessa. Varsinaisen kokouksen jälkeen kunnanvaltuusto kokoontuu avoimeen iltakouluun Kivirannan palvelukeskuksessa noin 20:30 alkaen. Edellisessä kokouksessa omaksutun kokeilun mukaisesti myös elinkeinopolitiikkaa käsittelevä iltakoulu radioidaan ja videoidaan kunnan verkkoportaali Nopolanewsin (arkisto.nopolanews.fi) kautta.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.