Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Viisari ry vahvasti mukana Nopola Newsin kehittämisessä

23.11.2005 Aaro Toppinen

Maaseudun kehittämiskeskus Viisari Ry kokoontui 22.11.2005 ja käsitteli mm. Nopola Newsin kehittämishanketta. Kuva edellisestä kokouksesta Kivijärveltä.

Maaseudun Kehittämiskeskus Viisari ry toimii päämääränsa mukaisesti loistavasti juuri siinä työssä mitä varten se on perustettu; Luoda yhdessä osaavien ja yritteliäiden asukkaiden viihtyisä maaseutu. (www.viisari.com

Kuten aiemmin on uutisoitu Viisari ry on käsitellyt Kyyjärven kunnan jättämää Nopola Newsin kehittämishankehakemusta syksyn aikana. Viimeisimmät tarkennukset suunnitelmaan tuli tehdä 11.11.2005. Ne tehtiin ja niinpä saimme kuulla myönteisiä uutisia kokouksen jälkeen. Hanke oli saanut puoltavan lausunnon ja etenee TE-keskukseen. Diaarinumeron saannin jälkeen hanke voidaan käynnistää hakijan omalla riskillä. Mikään ei kuitenkaan ole sata-varmaa ennenkuin virallisissa päätöksissä leimat ovat kuivuneet.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 82.610 €:a, josta ison osan muodostavat 1,5 - 2:lle henkilölle varatut henkilöstökustannukset ajalta 1.12.2005 - 15.11.2006. Toki järjestelmän kehittämiseen, uusien toimintojen luomiseen, sisäänajoon ja testaukseenkin on varattu määrärahoja. Hankkeen omarahoitusosuus on huikeat 20.610 €:a. Omarahoitusosuutta ei saada kasaan arpojen myynnillä eikä perinteisillä toimilla vaan nyt on panostettava tosissaan markkinointiin. Hyvät edellytykset ovat olemassa, sillä Suomen ainutlaatuisinta uusmediaa ei liene kovin vaikea markkinoida eteenpäin esimerkiksi yrityksille. Vuoden 2006 mainospaikat tulevatkin myyntiin lähiaikoina.

Hankesuunnitelma pitää sisällään mm. sähköisen ja painetun median yhdistämisen, yritysten ostos- ja menovinkkien kehittämisen, markkinapaikan ja paljon muuta. Nettiradion puolella suunnitelmassa puhutaan esimerkiksi etäohjatuista lähetyksistä, sisällöntuotannosta ja testauksesta.

Hankesuunnittelmasta kerromme lisää torstaina 24.11.2005 Kivirannan palvelukeskuksessa noin klo 19.30, joten muista tulla paikalle ideoimaan. Nopola News ry tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä hankkeen kanssa ja tulee omalta osaltaan nostamaan mm. kansalaisten tietoyhteiskuntavalmiuksia.