Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyyjärven Vuokra-asuntojen ongelmat selvitykseen

8.12.2009 Matti Muukkonen

Kunnanjohtaja muistuttaa: "ensisijaisesti nyt on tarpeen hoitaa asiat kuntoon, eikä etsiä syyllisiä"

Kyyjärven Vuokra-asunnot oy:n hallitus alkaa ensi viikolla selvitellä yhtiön talouteen liittyviä ongelmia eilen julkaistun sisäisen selvityksen pohjalta. Huhtikuun alusta toimitusjohtajana toiminut kunnanjohtaja Matti Muukkonen esitteli selvityksen pääkohdat eilisillan kunnanhallituksessa pintapuolisesti. Tarkoituksena on, että kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto saavat asian tarkempaan käsittelyyn tulevissa kokouksissaan erillisenä asiakohtana. Tätä ennen yhtiön huhtikuun alussa aloittanut uusi hallitus ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin. Myös uusi tilintarkastaja ja tarkastuslautakunta on saanut tiedon selvityksestä ja alustavasti on toivottu, että asia käsiteltäisiin tarkastuslautakunnassa mahdollisimman nopeasti.

”Yhtiön hallitus ja toimitusjohtaja on vähän pahassa kädessä asian kanssa. Toisaalta akuutit ongelmat pitäisi pyrkiä ratkaisemaan mahdollisimman nopeasti, toisaalta taas osakeyhtiölain vahingonkorvaussäännöksistä johtuen samalla joudutaan selvittelemään vanhoja asioita, joista meillä ei oikeasti ole itsellä mitään tietoa, koska emme ole olleet yhtiön toiminnassa tuolloin”, toimitusjohtaja Muukkonen kertoo. Hänen mukaansa tilannetta on selvitelty myös paikallisen asianajajan kanssa, mutta toistaiseksi mitään ratkaisuja ei ole tehty. ”Muutenkin haluaisimme kuulla ensin nimenomaan kunnan tarkastuslautakunnan kannan jatkoselvittelyihin”, Muukkonen tuo esiin. Edelleen hän muistuttaa, että ensisijaisesti nyt on tarpeen hoitaa asiat kuntoon, eikä etsiä syyllisiä. ”Realistista ei ole ajatella, että kaikki kustannukset siirrettäisiin vuokriin, sillä ne nousisivat mahdottomiksi. Toisaalta ei kunnallakaan ole mahdollista tehdä uutta miljoonaluokan sijoitusta yhtiöön”, Muukkonen sanoo. Hän kuitenkin kertoo tarkoituksena olevan olla seuraavaksi yhteydessä Valtionkonttoriin, josta onneksi löytynee jonkinlaisia instrumentteja talouden tasapainottamiseen. ”Lisäksi joudutaan todenteolla harkitsemaan ulkopuolisen konsultin palkkaamista tämän sopan selvittämiseen, sillä minulla ainakin on rohkeutta sanoa, ettei oma ammattitaitoni taida riittää syliin kaatuneen ongelmavyyhdin selvittämiseen”, Muukkonen tuo esiin.

Kyyjärven Vuokra-asunnot oy:n ongelmat nousivat esiin kesän aikana, jolloin kunta teetti 100-prosenttisesti omistamansa yhtiön huoneistojen kuntokartoituksen. Huolimatta siitä, että kaksi uusinta kohdetta jätettiin arvioimatta, kohdistuu yhtiön asuntoihin jopa 1,43 miljoonan euron korjaustarpeet, joihin yhtiössä ei ole takavuosina varauduttu. Tällä hetkellä yhtiöllä on vanhoja lainoja reilun 2 miljoonan euron edestä, joiden maksuun menisi nykyisellä tulorahoituksella jopa 33 vuotta. Lisäksi tuolla ajanjaksolla yhtiö tulisi maksamaan pelkästään rahoituskustannuksia (korot) jopa lähes 2,5 miljoonaa euroa. Yhtiön omaisuuden arvo on tällä hetkellä 2-2,5 miljoonan välillä riippuen laskentatavasta.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, 050-3522394, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi