Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Jo joutui armas aika

5.6.2012 Minna Erkkilä

Osaatko muita kesävirsiä kuin suvivirren?
Nyt on hyvä tilaisuus opetella, kun seurakunnassamme alkaa eri aiheisten virsilauluiltojen sarja.
Ensimmäinen osa - kevät- ja kesävirret - on keskiviikkoiltana 13.6. klo 18.

Naapuriseurakunnassamme Perhossa on jo kahteen kertaan järjestetty Virsimaraton, jossa on laulettu koko virsikirja kannesta kanteen yhteen menoon. Sen innoittamana ryhdymme täällä Kyyjärvelläkin samaan touhuun, mutta vähän vaatimattomammalla tavalla. Teemme sen vähitellen lyhyemmissä palasissa pitkin vuotta, mutta tarkoitus on todellakin laulaa kaikki virret läpi, niin tutut kuin vieraammatkin. Meneekö siihen pari vuotta vai peräti viisi, se nähdään sitten, kun urakka on suoritettu.

Idea on sellainen, että virsikirjasta lauletaan aina kulloinkin ajankohtaan sopivat virret kirkkovuoden ja muiden juhlien mukaan. Nyt aloitamme kevät- ja kesävirsistä ja laulamme siis virret no. 567 - 574,  sekä konfirmaatioon ja avioliitton solmimiseen liittyvät virret no. 233 - 241. Kesähän on häiden ja myös rippikirkkojen aikaa. Meilläkin on parastaikaa käynnissä rippikoulu, joka päättyy konfirmaatiomessuun 17.6.

Virsi-ilta alkaa klo 18. Kannattaa varautua noin 1½ - 2 tunnin laulurupeamaan. Ehkä pastillirasiakaan ei ole pahitteeksi. Paikan päällä on tarjolla juotavaa janoisille.

Ja vielä kanttorin oma toivomus: Tulkaa urkuparvelle laulamaan. Tilaisuuttta ei erityisesti juonneta ja näin voimme olla lähempänä toisiamme.