Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Vanhasta uutta - riemukasta

Kansalaisopiston ompelukurssi aloitti - aikataulu hieman muuttuu, tule mukaan.

Muisto

Runo on Terttu pitkäsen runokirjasta Syksy, jota ei tullut


Tapahtumia
Hengellisiä tapahtumia
Kokouskutsut
Menovinkkejä

Katso lisäkuvat   

Kirjailija Antti Tuuri Kyyjärvellä

11.1. Tuula Eerola / kulttuuritoimi Kuvat:Erik Holmberg

Kirjailija Antti Tuuri oli torstaina Kyyjärvellä kertomassa tuotanostaan ja kirjoittamisestaan

Jo armeijassa ollessaan Tuuri päätti kokeilla kirjan kirjoittamista. Ensimmäinen yritys ei yltänyt kustannuskynnyksen yli, mutta saatuaan kannustavaa palautetta hän kuitenkin päätti jatkaa. Lukijoiden iloksi - ja kannustamanakin - jatkoa on tullut tasaisesti läpi vuosien. Välillä romaanien kirjoittamisen katkaisee jokin tilaustyö, mihin on paneuduttava.

Tuuri kertoi, miten hän on saanut aiheita kirjoihinsa. Pohjanmaata käsittelevä romaanisarja alkoi kuin luonnostaan, pohjalainen kun itse on syntyään ja juuret siellä hyvinkin vahvasti. Kirjoittaminen oli toisaalta helppoa, mutta toisaalta aiheiden runsaus aiheutti vaikeuksia. Hän halusi tietysti käsitellä pohjalaisia monesta eri näkökulmasta käsin. Niinpä sarja lisääntyi kirja kerrallaan. Siitä teoksesta häntä on palkittukin - eikä aiheetta. Siitä on myös tehty elokuvia. Tuuri itse kertoi tyylilleen hauskasti elokuvien kuvauksista ja niissä sattuneita tapahtumia.

Joskus kirjoihin tulee aiheet aivan sattumalta, toisinaan taas pyynnöstä. Sotakirjat ovat olleet kovan työn takana. Olkoon aihe sitten itsestään mieleen tullut tai ulkopuolelta pyydetty, niin yhtä huolellisesti Tuuri on työhönsä paneutunut ja konkreettisesti kulkenut aiheidensa jäljissä, olkoon sitten kysymys Amerikkaan tai Haapamäen veturimuseoon menosta.

Leppoisalla tyylillään ja juttujen kerronnallaan Tuuri sai kuulijat pysymään iloisesti virkeinä. Vielä esityksen jälkeen yksi ja toinen halusi jotain kertoa ja kysyä samalla kun kirjailija kirjoitteli omistuskirjoituksia kirjoihin. Kovasta pakkasesta huolimatta noin 40 henkeä oli uskaltautunut tien päälle. Ilahduttavan paljon oli kyyjärvisten lisäksi saapunut paikalle ympäristökunnistakin väkeä.