Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Moottoripyörällä Tiipetiin (23)

Seuraavalla huotoasemalla minun AT:n bensaletku alkoi vuotamaan, siihen oli tullut reikä.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Moottoripyörällä Tiipetiin (23)

2.5.2010 Teksti ja kuvat: Erkki Peura /AT

Seuraavalla huotoasemalla minun AT:n bensaletku alkoi vuotamaan, siihen oli tullut reikä.

Tämän onneksi huomasi paikalla ollut pieni tyttö, osoitti minulle sormella vuotopaikkaa ja kertoi jotain Kiinaksi. Verran hieno ele, että hän sai siitä minulta isän päiväpalkan verran Juania taskuunsa. Samalle asemalle saapui Pekingiläinen ryhmä suurella maastoautolla matkalla Tiipettiin ja meidät huomatessamme sanoivat, ’you are our heros’. Kai sitä sitten olitiin jonkinlaisia ’heroja’ heidän mielestään, oli mitä oli mutta se tuntui ihan hyvältä.

Ilalla saavuttiin Xining:iin ja hotellin löytämisessä oli hieman ongelmia. Halusimme siihen hotelliin jossa yleensä olemme olleet mutta sen löytäminen ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin olimme olettaneet. Tunnin kaupunkiajelun jälkeen hotelli löytyi, kamat sisään ja matkaoluille. Oli satanut monta tuntia ja pintaveden poistosysteemi kaupungissa ei ollut joka paikassa asiallisessa kunnossa. Yhden sillan alla oli vettä niin paljon, että piti oikein miettiä missä kohtaa imuilman aukko on ettei vain pääsisi vettä koneeseen syvää lammikkoa ylittäessä.

Aamulla Xining jäi taakse ja päivän kohde oli jo tutuksi tullut Yinchuan, motoristikaupunki Ningxia:n provinsissa. Noin sata kilometriä ennen Yinchuan:ia aurinko laski ja tie oli täynnä kaikennäköistä kulkijaa. Oli puintiaika ja monesti täysin valoton hervesteri tukki tien. Kun on hieman hämäräsokeutta niin tämä viimeinen pätkä ei ollut kovinkaan mieleen. Kun pääsimme vihdoin Yinchuan:iin niin liikennevaloissa tapasimme yhden paikallisen motoristin joka oli matkassa Hayabusa:lla. Pyysin häntä ohjaamaan meidät Hong Jian hotelliin ja hetken päästä olimmekin siellä. Oli Jarin synttäripäivä ja Guntherin kanssa tarjosimme hänelle lahjan joka oli varmaankin miehen mieleen.

Gunther:n BMW:n jarrupalat olivat lähestulkoon lopussa. Jarrupaloista olimme kysyneet Hajabusa:n kuskilta ja hän sanoi, että tulee aamulla hotelliin ja sitten ajetaan paikkaan jossa palat voi vaihtaa. Oikeita paloja ei kumminkaan löytynyt mutta paikalliset kaverit tekivät sellaiset palat jotka saatiin asennettua paikalleen.