Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Parhaat terveiset Seinäjoelta

Täytin 50 vuotta 30.1.2012. Juhlia vietin perheen parissa 4.2.2012.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Laina Mäkelä täytti 100-vuotta

8.2.2012 Olavi Vallivaara

Kivirannassa vietettiin iloista ja harvinaista juhlapäivää. Laina Mäkelä täytti Lainanpäivänä 8.2.2012 satavuotta. Lähisukua, ystäviä ja talon väkeä oli juhlimassa Lainaa ja juhlat jatkuvat sunnuntaina suvun kesken.

Juhlassa kunnanjohtaja Eino Nissinen lauloi ja Kivirannan palvelukeskuksen henkilökunta  lauloi Lainalle, kirkkoherra puhui ja yhdessä laulettiin virsiä. Osmo Mäkelä lausui kiitossanat ja lopuksi juotiin kakkukahvit.

Laina Sesilia Mäkelä e. Mäki on syntynyt 8.2.1912 Perhon Möttösessä, Heikkilän talossa. Kun hän oli seitsemänvuotias tyttö, perhe muutti Ohramäkeen Takalan taloon, jonka vanhemmat olivat ostaneet. Koulunkäynnin Laina aloitti jo viisivuotiaana kiertokoulussa Möttösen kylällä ja jatkoi Saunakylän kansakoulussa. Avioliittoon hänet vihittiin 1930-luvun alussa saman kylän pojan, Toivo Mäkelän, kanssa. He hankkivat tilan Karstulan Kimingiltä, jota ryhtyivät yhdessä asumaan. Avioliitosta syntyivät pojat: Kalervo, Martti(ei enää elossa) ja Osmo. Yhteinen elämä päättyi kymmenen vuoden kuluttua, kun aviomies Toivo kaatui puolustaessaan isänmaata syksyllä 1941. Laina jäi sotaleskeksi asumaan tilaa pienten poikien kanssa. Surua tuli myöhemmin lisää, kun kaksi nuorempaa veljeäkin kaatui sodassa. Ikääntynyt isä Matti pyysi Lainaa poikineen palamaan kotiin Takalaan jatkamaan tilanpitoa. Vuonna 1949 Laina palasi poikien kanssa Takalaan. Lainan jälkeen tilaa jatkoi Kalervo poika perheensä kanssa. Laina elämä on ollut työntäyteinen. Vuonna 1976 Laina muutti eläkepäiviä viettämään Kyyjärven kirkonkylälle Veteraanitalolle. Siinä hän asui noin 30 vuotta. Nyt viimeiset kolme ja puolivuotta on kulunut Kivirannan palvelukeskuksessa. Laina on tyytyväinen ja kiitollinen eletyistä elämänpäivistä. Hän tahtoo luottaa Taivaan Isän johdatukseen tulevinakin päivinä.