Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Näytä kaikki Kuusniemen kuulumiset

Heikki Luoma

Heikki Luoma on Kyyjärvellä syntynyt kirjailija. Hän on kirjoittanut urallaan kymmeniä suosittuja romaaneja, näytelmiä, kuunnelmia ja ja televisiosarjoja.

Lue esittely Wikipediassa

 Heikki Luoma / Nopola News

________________________________________

 

Yhteistyössä mukana myös - Tutustu - Klikkaa:

 

Päärahoittaja on löytynyt!

1.11.2009 Kuusniemen kuulumisia / Heikki Luoma

Kunnanjohtajan tilannekatsaus kauppakeskusasiassa:

Arvoista kuntalaiset! Syksyn kiihkein puheenaihe on kieltämättä ollut tuleva kauppakeskus, ja kaikki siihen liittyvä, alkaen sen sijainnista ja rahoituspohjasta. Armas Hakkaraiselle kuuluu kiitos idean henkiin herättämisestä, mutta siihenpä kiitoksen aiheet siihen suuntaan rajoittuvatkin. Hakkaraisen kannalta asiassa on eräs pieni mutta tärkeä ongelma: Johtaja Hakkarainen haluaa kaiken sijoittamatta itse hankkeeseen senttiäkään. Tämä on totuus, ja suuret puheet jostain tipahtelevista miljoonista ovat osoittautuneet hämäykseksi.

Nyt meillä on tiedossa päärahoittaja, ja onpa asiasta jopa mustaa valkoisella. Pauli Antero ja Tuulia Turpeinen ovat ilmaisseet halukkuutensa ryhtyä hankkeen päärahoittajiksi. Tarvittava omavastuuosuus  on sitä myöten kunnossa, ja voimme ryhtyä neuvottelemaan eri tahojen kanssa lisärahoituksen hankkimiseksi. Kuusniemen kunta kantaa oman kortensa kekoon ja vastaa kunnallistekniikan rakentamisesta.

Turpeisen pariskunta  on kuitenkin asettanut eräitä ehtoja mukaan tulolleen, joista tässä luettelo:

1. Kauppakeskuksen nimi ei tule olemaan Armaanlinna.

2. Kauppakeskuksen nimeksi on tultava Kyläkauppa Tuulia.

3. Kauppakeskuksen yhteyteen ei tulla rakentamaan tiloja kunnanvirastolle.

4. Kauppakeskus tulee sijoittumaan kolmen eri tontin alueelle, jotka ovat: Kylmälehdon, Jortikan ja Turpeisen tontit, yhteensä kaksi ja puoli hehtaaria.

5. Turpeisen huoltoasema ja korjaamo tulevat olemaan osa kauppakeskuksen kokonaisuutta, samoin Jortikan leipomo eli Kuusnimen Leipä, ja vanha kauppakartano tulee säilyttää sellaisenaan, mutta luontevana osana kauppakeskusta.

6. Kauppakeskuksen täytyy olla profiililtaan maaseutukirkonkylän henkeen soveltuva, siten että Kuusniemen kirkonseutu säilyy pitäjällemme tunnusomaisena maisemana.

7. Kylmälehdolle ja Jortikan pariskunnalle on maksettava käypä hinta tonttimaista.

8. Turpeiset ovat valmiit myös siihen, että mainitut tonttien omistajat saavat jyvitysperusteisen osakkuuden tulevassa kauppakeskuksessa, mikä on huomioitava tonttien hinnoittelussa.

Asia etenee valtuustossa ja kunnanhallituksessa kunnallislain edellyttämässä järjestyksessä.

Suvi Pohto, kunnanjohtaja

Näin kunnanjohtaja, ja heti tähän perään Hakkaraisen vastine:

TURPEINEN SYYLLISTYY SISÄPIIRIRIKOKSEEN!

Nyt, nyt kyllä meni Turpeinen liian pitkälle, ja minä takaan että edessä on tiilenpäitten lukeminen, siitä huolimatta että Turpeisen laskutaito tiedetään olemattomaksi!

Että valtuuston puheenjohtaja varastaa kylmästi minun ideani, ja syyllistyy täten sisäpiiritiedon väärinkäyttöön. Kun minä tein aloitteen kauppakeskuksen rakentamisesta edesmenneen veljeni idean pohjalta, Turpeinen ajoi aloitteen lävitse jotta sai hankkeen liikkeelle, ja liittoutui välittömästi sen jälkeen kauppias Jortikan ja tämän sitä sun tätä – Kylmälehdon kanssa. Sen seurauksena eivät aloittamani neuvottelut tonttimaista edenneet mainittujen henkilöiden kanssa, ja Turpeinen pääsi vetämään välistä lupaamalla ilman minkäänlaisia valtuuksia noille pölvästeille jotakin ihme osuuksia tulevasta liikerakennuskompleksista.

Olen jo tehnyt rikosilmoituksen, ja keskusrikospoliisi on ryhtynyt selvittämään asiaa. Voi olla, että tämä kaikki kääntyy vielä rakkaan kotikuntamme eduksi, kun päästään kerralla eroon koko syndikaatista. Jotenkin tähän likaiseen vyyhteen ovat nimittäin sotkeutuneet myöskin Rovasti Pohto ja lääkäri Voivalin, jos ei muuten niin antamalla hyviä neuvoja Turpeiselle. Eihän se mies edes  osaa olla ovela muuten kuin vahingossa.

Eli tiedoksi kaikille, että sitä saa mitä tilaa! Ja perästä kuulu ja varsin pian!

Armas Hakkarainen, johtaja, idean isä.