Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kuntaavaalit 2012 - Tutustu ehdokkaisiin

6.10.2012 Kyyjärven Mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Nopola Newsin Pääkirjoitus-aihealue varataan "tuttuun tapaan" ehdokkaiden esittelyyn.

Sosiaalisen median ja sähköisen viestinnän merkitys näyttää kasvavan vaaleista toiseen - niin Amerikan presidentinvaaleissa kuin kotimaisissa koitoksissakin. "Tuttuun tapaan" on tuolla ingressissä laitettu lainausmerkkien sisään, sillä Nopola News on alansa pioneeri myös tällä saralla. Jo edellisissä kuntavaaleissa, vuonna 2008, Pääkirjoitus -aihealue varattiin ehdokkaiden esittelyyn.

Kyse ei kuitenkaan ole mistään valtakunnallisesta vaalikoneesta massiivisine taustakoneistoineen vaan hyvinkin tuttujen ihmisten paikallisista ja läheltä tulevista näkemyksistä ja ajatuksista paivän polttaviin kysymyksiin. Siitä kai kuntavaaleissa on pohjimmiltaankin kyse.

Mitään erityisen rasittavaa tästä kyselystä ei ole tarkoitus tehdä vaan kaikille ehdokkaille esitetään kaksi samaa kysymystä, Vaalilupaus ja Kolmen tärkeimmän asian valinta. Sen lisäksi ehdokkaiden toivotaan vastaavan kolmeen kysymykseen eli yhteensä viiteen. Pakollisten kahden lisäksi, vaihtoehtoisia kysymyksiä on kahdeksan, joista voi valita itseään lähellä olevia asioita pohdintaan.

Kysymykset ja toimintaohjeet ehdokkaille ovat viereisessä palstassa olevassa artikkelissa ja sen alla ehdokkaiden esittelyt kuvineen ja vastauksineen. Ehdokkaiden järjestys listassa on täysin satunnainen ja se on saatu aikaan monimutkaisen kaksivaiheisen arvonnan jälkeen.

Ehdokkaat kuvattiin myllyllä kahtena eri iltana ja lähes kaikki saatiin mukaan. Kiitokset ehdokkaille aktiivisuudesta ja Mediaputkan Jarmolle laadukkaista kuvista sekä Tuulalle kysymyksistä. Lähinnä resurssipulasta johtuen ja siten edelliskerrasta poiketen, ehdokkaiden vastaukset julkaistaan sitä mukaan kun niitä saadaan.

Listan päivittämiseksi ja palaamiseksi alkuun, kannattaa välillä painaa vaakarivin Pääkirjoitus-painiketta.

Tervemenoa tutustumaan ehdokkaisiin ja muistakaa äänestää!

Ps. Tervetuloa myös tiistaina 9.10 järjestettävään vaalipaneeliin joko nettiTV:n kautta tai paikanpäälle Kivirantaan.

(Julkaisuarkistoa selaamalla ja palaamalla vuoden 2008 lokakuun Pääkirjoitus-aihealueelle löydät myös edellisten vaalien ehdokkaiden ajatukset, muista kuitenkin vaihtaa vuosi, jotta palaat nykypäivään)