Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

1,1 % Kyyjärven väestöstä hävisi kuukaudessa

14.4.2010 Matti Muukkonen

Maaliskuun tiputus sama kuin koko vuonna 2008

Kyyjärven kunnan asukasmäärä kehittyi alkuvuonna epäsäännöllisesti. Tammi-helmikuussa kunnan väestö lisääntyi jopa 4:llä, mutta pelkästään maaliskuussa vähennystä tuli 17 henkilöllä. Maaliskuun lopussa asukasluku oli enää 1523. Tämä on vajaa prosentti vähemmän kuin vuodenvaihteessa. Erityisesti väkimäärän laskua painoi kuolleisuus. Alkuvuoden aikana jo 11 kuntalaista on siirtynyt vehreämpien palvelujen piiriin. Vuonna 2008 koko vuoden vähenemä oli tuo -17.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan väkimäärän kehitys tällätavoin ei ole tervettä, eikä kunnan talous tule kestämään sitä. Mikäli seuraavatkin kvartaalit vähentvät asukaslukua samassa tahdissa, eivät välttämättä kunnan kulut juuri vähene, mutta tulopuolella puhutaan yli 200 000 euron tulonmenetyksistä. "Vaihtoehdot ovat vähissä. Veronkorotus pienentäisi kuntalaisten ostovoimaa ja aiheuttaisi kaupankäynnin heikkenemisen ja siten verokertymän pienentymisen, jolloin vaihtoehdot ovat samat kuin mistä viime vuoden pakolaiskeskustelun aikaan puhuttiin: väkimäärän kasvattaminen tai kuntaliitos", Muukkonen summaa ja kertoo ryhtyneensä kannattamaan liitosta kuntalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi. "Se nyt on varmaa, että näillä trendeillä itsenäisyys ja säästöyritykset on se kaikkein pahin vaihtoehto", kunnanjohtaja tuo esiin.

Muukkosen mukaan Kyyjärven tulisikin nyt keskittyä hyvin aktiivisen roolin ottamiseen Saarijärvi-Viitasaaren kuntajakoselvityksessä. "Nyt on mahdollisuus vaikuttaa siihen millaisessa kunnassa elämme tulevaisuudessa", Muukkonen kertoo.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394