Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2007
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Hevosurheilua

06.03.2007 Juttuvinkki/Eija Oikari/V.K.

Kyyjärveläissyntyinen "Kultasormi" Aleksi Kytölä (27), kuten hevosurheilu -lehti hänet aikoinaan nimesi, otti uransa kolmannen V75 voiton Vermossa lauantaina 3.2.2007 saarijärveläisomistuksessa olevalla Diana Speedillä.

"Alkutahdit vaikealle V75-kierrokselle löi tammadivisioonassa Diana Speed ja Aleksi Kytölä. Valmentajaomistaja Arvi Vauhkonen antoi kiitokset tamman syttymisestä ohjastajalle". Aleksi on istunut Diana Speedin rattailla lokakuusta lähtien. Mukaan on mahtunut rahasijoja, mutta tämä voitto oli makein. Hevosurheilu -lehdelle antamassaan haastattelussa valmentaja on ollut tyytyväinen luovuttaessaan kilpaohjat Aleksille tämä kun malttaa kuunnella myös valmentajan ohjeita toisin kuin useimmat ammattikuskit.

Tuttuun vaatimattomaan tapaansa Aleksi Kytölä vähätteli rooliaan hevosen syttymisestä ja totesi hevosen olevan helppo ohjattava kun kaikki on kunnossa. Aleksi vastaa Diana Speedin kengityksestä ja ajaa sillä hiittejä omien valmennettavien ohella. Suuren panoksen hevosen hvyään kuntoon asettaa hän Diana Speedin toiselle omistajalle, Pirkko Jaatiselle, joka vastaa hevosen muusta huollosta. Hyvin hoidettu hevonen voi hyvin ja antaa kaikkensa sekä tekee työnsä mielellään.

Diana Speed hyökkäsi etukaarteessa neljännestä parista, kiersi kolmatta rataa rauhassa kärjen tuntumassa ja rutisti maalisuoralla helppoon voittoon ohi suursuosikkien. Päätöskierros 16,3. "Aikaisemmissa starteissa hevonen on saanut huonot lähtöpaikat ja juoksun kulku on ollut vastaan", toteaa Aleksi Kytölä kun tiedusten viime starttien sijoitusta/menestystä. "Pelaajat olivat unohtaneet Diana Speedin, vaikka tämä oli toinen kolme viikkoa sitten ajetussa V75- lähdössä.

Kilpa-ajon lisäksi Aleksi treenaa Karstulassa 10 starttihevosta ja tekee kengityssepän ammattitutkinnon suorittaneena myös kengityspalveluita vieraille sikäli kuin aika sallii. Oman tallin treenattavista hän mainitsee myöskin saarijärveläisomistuksessa olevan Tord Mustangin, jolla hän on ajanut v. 2006 20 starttia, joista kuusi voittoa. Ja kohta taas radoille palaavan Tas Heavenlyn, joka on Aleksin omistama. Startteja Aleksi ajaa vuodessa noin 300 kpl (kaikkiaan 820 starttia, 45 voittoa), joten kilometrejä kertyy niin autossa istuessa kuin kilpakärryilläkin.

Toivotamme Aleksille ja hevosille menestystä jatkossakin!