Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Nopolan koulun joulujuhla 13.12.2006

14.12.2006 Pirkko Kotanen

Nopolan koulun joulujuhlaa vietettiin tänä vuonna ulkona +6 asteen lämpötilassa ja pienessä tihkusateessa. Tunnelma oli kuitenkin säästä huolimatta käsin kosketeltava.

Juhla alkoi Lucia kulkueella ja rehtori Maija-Liisa Immosen tervetuliais-sanoilla. "Tervetuloa Nopolan koulun joulujuhlaan. Onneksi Lucia-neito toi valoa pimeyteen. Monesti joulun aikaan on hanget korkeat nietokset, tämän joulun alla pelkkää vesisadetta. Joulumuorikaan ei ole valmistautunut tällaiseen säähän, vaikka on pitkän elämän aikana nähnyt monenlaista. Mutta onneksi koulumme poika- ja tyttötontut sekä päätontut ovat todella tomeria, innokkaita kokeilemaan uusia asioita, oppimaan uutta, he ovat sitkeitä ja päättäväisiä, he jaksavat yrittää ja viedä tehtävät loppuun saakka säästä tai muista olosuhteista huolimatta. He uskovat, että joulun tunnelma tulee muista kuin lumesta. Myös pimeydessä ja vesisateessa voi virittäytyä jouluun muistamalla joulun sanomaa, rauhallista toiset huomioon ottavaa tunnelmaa. Kuten joululaulussa sanotaan:

Joulumaa on muutakin kuin tunturi ja lunta, joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta. Eikä sinne matka silloin kovin kauan kestä, joulumaa kun jokaiselta löytyy sydämestä".

Puheen jälkeen koulun kaikki pienet ja isot tontut juoksivat töppöset vilkkuen pihan keskelle ja esittivät leikin; Tontut juoksee töppöset vilkkaa ja Soihdut sammuu. Seuraavaksi 1.-3. luokan oppilaat esittivät kaksi leikkiä, Soita sormia napsuttele sekä On hauskaa tontuilla. Koulun nuorimmat oppilaat eskarit sekä 5. luokan oppilaat esittivät yhdessä Nisse-polkan ja sekaan oli jopa eksyt Nalle-karhukin. 4. luokan oppilaat esittivät liikunnallisen Last Chrismast kappaleen. Kaisa Tamminen soitti huilulla ja 6.luokan oppilaat esittivät jouluevankeliumin. Tekstin lukivat Emmi Noponen ja Kati Hänninen. Kaisa soitti Jouluyön, Juhlayön huilulla. Esitysten päätteeksi rehtori kiitti yleisöä sekä ohjelmassa mukana olleita. Lopuksi laulettiin yhdessä Maa on niin kaunis.

Juhlan musiikki oli oppilaiden omaa tuotosta ja ne olivat  Veikko ja Irma käyneet tallentamassa Cd:lle. Kiitos heille musiikin tallentamista sekä kiitokset myös 8. luokan Tuomakselle, Juholle ja Timolle musiikkipuolen huolehtimisesta esityksen aikana. Liikenteen ohjaamisesta ja muusta taustatyöstä Samille, Jannelle, Juhanille ja Nikille.