Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English


Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Lystiä ja naurua riitti. Klovni Gromic ihastuttava esiintyjä.

27.11.2012. Suvi Kantonen /Kuvat: Aaro Toppinen

Lysti-ilta oli onnistunut, väkeä tuli kaikilta kyliltä ja ohjelmaa kesti iltamyöhään asti. Belgialainen klovni tarjosi hienon kulttuurielämyksen.

Nauru raikui ja lisäksi järjestöistä sekä yksityisistä koostunut ohjelmakokonaisuus osoitti sen, ettei kaiken tarvi olla suurta, pienilläkin asioilla voidaan tuottaa iloa toinen toisillemme.

Teemaan liittyen Lysti-ilta alkoi tietysti yhteislaululla " Jos sun lysti on", jonka myötä kutsuttiin belgialainen kovni Gromic lavalle. Tuskin monikaan meistä paikallaolijoista uskoi klovni Gromicin aloittaessa esitystään hänen tarjoavan niin paljon hauskaa, kuin sitä sitten kaiken kaikkiaan tuli. Esitys tempaisi heti mukaansa, Gromic käytti paljon yleisöä apureinaan eri tilanteissa, mm. Karin ja Kirsin heittäytyminen mukaan sai salintäyteisen yleisön nauramaan sydämen pohjasta. En ole vuosiin nauranut näin kovasti, ihan on mahanpohja hellänä, totesi Eeva Kotanenkin väliajalla.

Järjestöt ja yhdistykst ottivat kulttuuritoimen haasteen myös hyvin vastaan. Illan aikana saatiin nauttia partiolaisten nukketeatterista, Pekka Turpeinen säestäessä haitarilla Aira Toivanen ja Pentti Pekkarinen lauloivat tuttuja lauluja. Helena Hietalaakson esittämä Paula Koivuniemi meni myös hyvin yleisöön, eikä voi kuin ihalla 87 vuotiasta Sulo Tammista, joka lauloi hauskan vitamiiniviisun. Sulo on hieno esimerkki siitä, että ikä ei ole esteenä, kun haluaa tuottaa iloa ja elämyksiä toisille. Nurmijoen porukka vetäisi hatusta, eli yleisö sai muutaman elävän esimerkin, miten "treffilinja" toimii. Haitarinsoittoa iltaan tarjosivat myös Kalevi Koskinen, Ari Aumanen ja Voitto Alanko.

Ohjelman sisältö oli laadittu niin, että myös hengelliselle puolelle oli aikansa. Hannu Hietikon ja Antero Ohrasen esittäminä saatiin kuulla kauniita lauluja ja diakonissa Riitta Kytölä kertoi yleisöstä valitsemansa ryhmän avulla tarinan Joonan matkasta. Illan tarjoilussa oli auttamassa tuttuun tapaan aina ahkerat Kylätuvan naiset. Illan päätteeksi laulettiin yhteislauluna Sydämeeni Joulun teen.

Nurmijoen Eräkartanolle tapahtuma keräsi n 130 henkilöä. Kiitokset kaikille esiintyjille, Hannu Kalliojärvelle , kun passasit kovaääniset paikalle, Kylätuvan naisille suuresta kokkausavusta, sekä myös kaikille teille, jotka tulitte nauttimaan esityksistä. Ilta oli oiva näyttö siitä, että kun yhdessä tehdään, saadaan enemmän elämyksiä ja väkeä paikalle. Tapahtuman järjestelyistä vastasi kulttuuritoimi.