Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2010
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Jalosen kauppa mukana YLE Teemalla

22.11.2010 Juttuvinkki / Jouko Salokorpi / YLE /AT

YLE Teema pyysi kevään aikana suomalaisia kertomaan, mikä rakennus olisi suojelemisen arvoinen. U.K Jalosen kauppa pääsi ohjelmaan mukaan.

Vastauksia saapui määräaikaan mennessä 350. Niiden perusteella valmistuu tv-sarja Suojele minua! Ehdotuksia tuli joka puolelta Suomea. Suojeltavaksi ehdotettiin muun muassa baareja, kyläkauppoja, tehdasrakennuksia, kioskeja, huoltoasemia ja urheilupaikkoja. Mukana oli paljon 1970–1990 -lukujen rakennuksia. Tämän aikakauden kohteiden suojeluarvoa ei monesti ole vielä ehditty virallisesti määritellä.

Saapuneista ehdotuksista toimituksemme valitsi viisitoista kohdetta, jotka sijaitsevat eri puolilla maata, ovat keskenään erilaisia ja jotka jostain syystä ovat jääneet virallisen suojelun katveeseen tai joiden käyttö on uhattuna. Suojele minua! on tv-ohjelma, joka haluaa herättää keskustelua rakennetusta ympäristöstä. Se pohtii vanhoille kohteille uusia käyttötarkoituksia, laatii ylistyslauluja ja järjestää mielenilmauksia yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa.

Suojele minua! nähdään YLE Teemalla 14.1. 2011 alkaen. Sarjan aloittaa historiadokumentti Valitut talot, joka valottaa Suomen suojeluhistoriaa Porvoosta Tampereen Verkatehtaan kautta Helsingin Pihlajamäkeen.

Tällä hetkellä ei ole vielä tarkkaa tietoa siitä, missä järjestyksessä osat esitetään ja missä vaiheessa siis Kyyjärvellä kuvattu Jalosen kauppaa koskeva osa tulee valtakunnan verkosta ulos.

Pysykää kanavilla!