Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Juttua itärajalta

10.12.2008 Pakinoitsija S. Käki / Aaro Toppinen

Tämänpäiväisessä Kaakonkulmassa pakinaa Nopola Newsin menestyksestä. Asialla pakinoitisja S. Käki.

Kuten kuvasta näkyy Nopola News ylittää aina silloin tällöin uutiskynnyksen myös painetun median puolella. Tällä kertaa asialla oli itärajan tuntumassa ilmestyvä Kaakonkulma, joka löytyy osoitteesta www.kaakonkulma.fi

Kuvan teksti ei ole kunnolla luettavissa, joten laitetaanpa koko juttu tähän alle.

" Ennustaminen on helppoa

Ahti Karjalainen, takavuosien poliitikko ja pankkiiri, joka osasi myös apinaenglantia paljon paremmin kuin Lenita, väitti, että ennustaminen, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen, on vaikeaa.

Ahti oli väärässä, niin kuin poliitikot usein ovat muiden paitsi omasta mielestään. Helppoahan ennustaminen on. Kokonaan eri asia on, osuvatko ennustukset kohdalleen. Menneisyyden ennustamisessa oikeaanosumisprosentti on toki korkeampi. Silloin ei kuitenkaan ole kyse niinkään ennustamisesta, vaan jälkiviisaudesta, joka Havukka-ahon ajattelijan sanoin onkin ”maailman parasta viisautta”. ”Jälkiviisaan silmä on somassa paikassa, se kahtoo taaksepäin”.

Joku Kaakonkulman lukijoista saattaa muistaa, kun pari vuotta sitten kirjoitin erään pienen kunnan mediavälineestä, joka välittää luettavaksi kaikkea sitä, mitä paikkakunnalla on tapahtunut tai tulee tapahtumaan, ja toimii tarvittaessa lähes reaaliajassa. Se lähettää kuultavaksi ja jopa nähtäväksi suorina lähetyksinä ympäri maailman esimerkiksi kirkonmenoja, kunnanvaltuuston kokouksia, juhlatapahtumia ja otteluselostuksia urheiluseuran otteluista. Silloin tuli ennustettua, ettei tuosta mitään muuta kuin hyvää seuraa.

Nyt se sitten tapahtui. Pari viikkoa sitten tuo kehumani mediaväline, Nopola Newsin nettisivusto, valittiin EU:n järjestämässä European e-Inclusion Awards 2008 -kilpailussa Wienissä Euroopan parhaaksi sivustoksi omassa sarjassaan. On se aikamoinen saavutus lähestulkoon talkootyönä tehtynä. Nopola News sai ansionsa mukaan.

Kun Nopola Newsin porukka Pohjanmaan portilla Kyyjärvellä on niin vaatimatonta, ettei se edes itseään kehtaa kehua, on kai minun se tehtävä. Vaatimattomuus nimittäin kuuluu pohjalaiseen luonteeseen ja nopolaisetkin, joissa on ripaus pohjalaisuutta, ovat sanoneet sivustostaan, että ”tavanomaasehen aina pyritähän, mutta priimaa tuppaa väkisinkin tulemahan.”

Käykääpä katsomassa osoitteessa http://arkisto.nopolanews.fi sivustoa, joka tunnetaan nykyään ainakin kaikkialla Euroopassa, onhan se maanosan paras.

S.Käki"

Näin siis Kaakonkulma tänään.

Ps. Hyvää Joulua ja mediarikasta uutta Kaakonkulman lukijoille.