Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Sirkka Rantala 60 vuotta

Mirjam Huotari 2.12.2008

Kävin räppäämässä viime sunnuntaina 30.11. pyöreitä täyttäneestä Sirkka Rantalasta kuvan juttua varten ja tapasin hänet karjalanpiirakoita tekemästä lauantaisia syntymäpäiväseurojaan varten.

Sirkka syntyi kuusikymmentä vuotta sitten Lempi ja Toivo Rasilan perheeseen. 22-vuotiaana keväällä -71 Sirkka Rantala avioitui nykyisen puolisonsa Aulis Rantalan kanssa. Saman vuoden juhannuksena Sirkka muutti Arolaan miniäksi. Maitotilan arjesta tuli tuttua, mutta arjen rutiinit kohtasivat monenlaisia haasteita, joiden keskellä Sirkkakin löysi elämänsä kestäväksi perustaksi uskon Jeesukseen.

Jukka-Pekka syntyi perheeseen vuonna -71. Jukka-Pekan syntymän myötä moni asia muuttui niin kuin yleensäkin esikoisen myötä, mutta down-lapsi toi omat lisähaasteensa, vaikka äiti rakkaudella ja lämmöllä poikaansa muistaakin. Jukka-Pekkahan siirtyi ajasta ikuisuuteen vuoden 2000 tammikuussa. Seuraavaksi syntyi Kati -74 ja sitten kuopuksena Janne -81.

Sirkka tuli uskoon -75 loppiaisena. Hän oli pyytänyt kotiinsa kotikokouksen. Puhujana oli Veikko Jokinen Jämsästä. Jonkin ajan päästä Sirkka myös päätyi uskovien kasteelle ja liittyi helluntaiseurakuntaan. Sirkka oli löytänyt turvan, joka on kestänyt elämän myrskyissä. Sirkalle usko on arkipäivän todellisuutta ja perusta, jolta elämän ratkaisuja on tehty ja tehdään.

Sirkka on toiminut tukena useammalle lapselle Jukka-Pekan kuoleman jälkeen. Arolassa on ollut niin kesälapsia kuin lapsia muutenkin. Sirkan sydämellä ovatkin perheet ja lapset. Hän tietää, millaista arki voi olla, jos lapsi on vammainen ja tarvitsee erityisapua, mutta sydäntä tuntuu riittävän ihan kaikenlaisille ja kaikenikäisille lapsille. Arolassa olleet lapset Sirkka vaikuttaa muistavan lämmöllä ja rakkaudella.

Seurakunnassa Sirkka on toiminut satunnaisissa tehtävissä, mutta ehtoollismehujen keittäminen kuuluu Sirkan nykyisiin tehtäviin jokasyksyisenä touhuna. Pari vuotta Sirkka pyöritti kirpputoria Nopolan keskustassa Liisa Pölkin ja Raili Tenhusen kanssa. Ja seurakunta tuntuu merkitsevän Sirkalle paljon. Syntymäpäiväseuroihin Sirkka toivottaa tervetulleiksi jokaisen, joka vain kokee, että haluaa tulla. Onnea ja siunausta, Sirkka!!!