Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2008
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tervehdys Eduskunnasta

1.12.2008 Kansanedustaja Lauri Oinonen

Adventinaika valmistaa jouluun ja kuluvan vuoden viimeiset päivät ovat kohta käsillä.

Vuosi 2008 on ollut monivaiheinen ja tapahtumarikas. Maaseudun asioiden on ajaminen on edelleen työni pääteema. Näen, että tulevaisuuden kannalta maaseudun palveluiden puolustaminen on elinehto. Usein politiikan tiimellyksessä maaseutu ikään kuin rajataan erilleen kaupunkien kehityksen rinnalla ja sitten katsotaan, kuinka nämä kaksi tahoa ikään kuin sotivat toisiaan vastaan.

Politiikka valtakunnallisella tasolla on kuitenkin ja tulisi olla toimivien ja rakentavien kokonaisuuksien aikaansaamista. Elinvoimainen maaseutu on myös kaupunkien etu. Asukkaiden palvelut on maaseudulla turvattava muutoksienkin keskellä. Hyvä ja toimiva liikenneverkosto mahdollistaa palvelujen käyttämisen ja vireän elinkeinoelämän, siksi olenkin aloitteissani puolustanut aktiivisesti julkista liikennettä ja maaseudun asukkaiden liikennepalvelujen toimivuutta kyliltä.
Se, että niin sanottu ruuhka-Suomi ruuhkautuu entistä nopeammin, ei ole kenenkään etu. Siksi maaseudulle on luotava toimivat ja elinvoimaiset mahdollisuudet tuottoisaan elämiseen.

Maaseutu on myös avainasemassa omavaraisen elintarviketuotantomme takaamiseksi. Tämä on myös erittäin tärkeää kansallisen turvallisuutemme kannalta.  Siksi perheviljelijöiden tulevaisuus on taattava myös siltä kannalta, että viljelijöitä tuetaan jaksamaan työssään.

Aion edelleen jatkaa aktiivisesti työtäni elinvoimaisen maaseudun puolustamiseksi. Tämä työ vaatii paljon yhteydenpitoa myös kansalaisten taholta. Kuluvan vuoden kesältä muistan upean pyhäpäivän käynnin Kyyjärven alkukesän ja juhannuksen vihreydessä. Samoin kiitokset Lintulahden taistelun 200-vuotisjuhlasta, jossa sain olla mukana. Juhlan toteutus oli osoitus siitä, mihin Kyyjärvellä kyetään! Historia antaa opetusta tähän ja tulevaan aikaan.

Toivon yhteydenpitoa taholtanne tulevanakin vuonna ja tervetuloa myös vierailemaan Eduskunnassa. Yhteystietoni löytyvät eduskunnan sivuilta.

Hyvää Joulunaikaa jokaiselle ja Onnellista Uutta Vuotta!

Terveisin,
Lauri Oinonen
lauri.oinonen@eduskunta.fi