Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnanjohtaja esittää kunnanhallituksen jäsenille vastuualueita

9.2.2009 Matti Muukkonen

Kunnan keskeisten toimielinten kokoukset maksavat jopa 4000 euroa kuukaudessa.

Kyyjärven kunnanhallitus ottaa käyttöön vastuualueet kunnanhallituksen jäsenille. Kunnanjohtaja Matti Muukkonen esittää 16.2. kokoontuvalle kokoukselle, että se nimeäisi jokaiselle kunnanhallituksen jäsenelle vastuualueen. Kunnanhallituksen puheenjohtajaa ei esimerkiksi ylioppilaskunnista tutussa mallissa vastuutettaisi erikseen mihinkään tiettyyn kunnanhallinnon sektoriin, vaan tämän tehtävä olisi yksinkertaisesti johtaa vastuu ”ministereitään”. Tiettävästi vastaavaa järjestelyä ei ole käytössä muissa kunnissa.

Kunnanjohtajan pohjaesityksessä ei ole nimetty yhdenkään vastuualueen hoitajaa, vaan tämä jää kunnanhallituksen jäsenten päätösvaltaan. Ehdotuksen mukaan henkilöt tulisi valita huomioiden kunnanhallituksen jäsenten vahvuudet, aiempi toimintahistoria, kiinnostuksen kohteet sekä muut tehtävät, joihin henkilöt ovat jo tulleet valituiksi. Varsinaisiksi vastuualueiksi Muukkonen esittää seuraavia:

1.      Sosiaali ja terveys
2.      Opetus (ml. päivähoito)
3.      Kulttuuri ja vapaa-aika
4.      Yhdyskunta (ml. ympäristö)
5.      Elinkeino (ml. asuminen)
6.      Kuntakuva (markkinointi, tiedottaminen ja kv-asiat)
7.      Talous ja hallinto
8.      Projektit (Kiviranta, Paletti)

Esitystään hän perustelee Kyyjärven kunnanhallinnon ohuudella ja lakisääteisen luottamushenkilöorganisaation aiheuttamilla kustannuksilla. Muukkosen laskujen mukaan kansanvalta maksaa kuukaudessa kunnalle jopa 4000 euroa (2xKhall ja1xSivLtk n. 800–900 €/kokous ja 1xKvalt n. 1200–1300 €), joka vuositasolla johtaa lähes 50000 euron kuluerään.  Tällöin on perusteltua, että luottamushenkilöorganisaatiosta saatava osaaminen hyödynnetään maksimaalisesti.

Kunnanhallitus keskusteli alustavasti esityksestä jo edellisessä kokouksessa, jolloin kunnanjohtajalle annettiin tehtäväksi asian valmisteleminen.

Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@kyyjarvi.fi, 050-3522394.