Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Konepojat Pohjoiskangas Ay 20 vuotta

24.1.2009 Juttuvinkki/Irma Mäkelä / Mediamyllärit

20 vuotta toiminut Konepojat Pohjoiskangas Ay on turpeenlastaukseen ja – ajoon, maansiirtoon ja kaivinkoneurakointiin erikoistunut Kyyjärveläinen yritys.

Pohjoiskankaan veljekset Raimo, Risto ja Rauno perustivat autoilijana toimineen isänsä ja maatalousyrittäjänä toimineen äitinsä jalanjälkiä seuraten yrityksen vuonna 1989, Riston ja Raunon ollessa vain 15-vuotiaita.

Alkuun he urakoivat traktoreilla Vapon Savonnevalla. Vuonna 1996 hankittiin ensimmäinen yhdistelmäajoneuvo turpeenajoon, jolloin traktoriurakointi turvesuolla loppui. Nykyisin kalustona on kaivinkone, kaksi traktoria, turpeenlastaukseen soveltuva pyöräkuormaaja sekä uudenaikainen yhdistelmäajoneuvo. Nykyaikaisella ja toimivalla kalustolla on miellyttävää ja turvallista tehdä töitä, siitä hyötyvät myös asiakkaat, sanovat veljekset. Yritys työllistää veljesten lisäksi yhden vieraan työntekijän.

Alkuvuosina veljekset lastasivat ja ajoivat yksityisten turvetuottajien turvetta lähinnä Karstulasta, Kyyjärveltä ja Pylkönmäeltä. Vuosien aikana työmatkat ovat pidentyneet ja nykyisin työmaat ovatkin pääosin Keski-Pohjanmaalla.

Kotimainen energia pitää meidät liikkeellä. Yhdistelmän matkamittariin kertyykin vuoden aikana n. 300 000 kilometriä. Autoa ajetaan kahdessa vuorossa seitsemänä päivänä viikossa, myös juhlapyhinä. Työ on vaihtelevaa, yhtään samanlaista päivää ei ole ollut, kertovat veljekset. Turpeenajon ja – lastauksen ohella veljekset urakoivat kaivinkoneella ja Raimolla on lisäksi kuorma-auto hiekanajoon. Kaivinkoneella urakoidaan omakotitalojen ja teiden pohjia sekä kunnallistekniikkaa Kyyjärvellä ja lähikunnissa. Se on mukavaa vaihtelua turpeenajoon, tuumaavat veljekset.

Risto ja Rauno ovat opiskelleet itsellensä ammattitutkinnot, mutta yrittäjyys on vienyt mukanaan. Yrittäjyys oli tietoinen valinta, sanoo Risto. Kyllä sähköasentajan ja autonasentajan koulutuksesta on ollut hyötyä myös tässä hommassa, toteavat Pohjoiskankaan veljekset. Työ on vaihtelevaa ja monipuolista, tätä kyllä jatketaan ainakin toiset 20 vuotta, nauravat Raimo, Risto ja Rauno Pohjoiskangas!