Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Aurinkoa

19.3.2009 Eki Holmberg

"Taas" paistaa aurinko,onko kevät tulossa?

Olisikohan tuo ingressi hieman irooninen. Eipä meitä liialla auringolla ole talven aikana hemmoteltu joten tervetuloa kevätaurinko.Kuluvan viikon tiistaina oli kameraseura jälleen koossa ja jutua ja kuvia oli kuultavaksi ja katseltavaksi. Edellisellä kerralla käväisimme kuvamatkalla peräti Etelä Amerikan Andeilla ja niinkin erikoisessa ja kaukaisessa paikassa kuin Galapagossaaret.  Löytösen Reijo oli ollut  Suomen Luontokuvaajat ry:n matkalla ja sen reissun satoa pääsimme ihailemaan. Tällä kerralla oli matkakohteena Etelä Afrikka ja siellä Kapkaupunki.Kuvat oli Esa saanut  kuva- ja pelikaveriltaan  Etelän Ristin alta. Härkösen Ilkka, joka on erityisen kiinnostunut lentokoneista ja niiden pienoismalleista, oli käväissyt  Tikkakoskella ilmailumuseossa, jossa on nähtävillä eräs erikoisuus nimittäin Brewster hävittäjä, jonka  "vihulaiset" ampuivat alas. Koneen ohjaajana toiminut Pekuri selvisi hengissä .Pitkän etsinnän ja monen "mutkan" jälkeen kone päätyi  USA:an Pentsacolaan merivoimien museoon ,josta se on noin vuoden Suomessa  entisöitävänä siihen kuntoon missä se putoamishetkelä oli ,eli se puhdistetaan ja löytövaiheessa varastatetut osat täydennetään. Kannattaa ehkä poiketa katsomaan. 

Tämän kerran kuvasato on talvinen ja tuore. Kuvat ovat aivan lähinurkilta parin viikon takaa. Olen usein painottanut kuvan ottamisessa huomion kiinnittämistä pieniin yksityiskohtiin. Aurinkoisena päivänä tulevat yksityiskohdat ja varjot  mukavasti esiin. Kohteita etsiessä saattaa tulla hiki varsinkin ,jos lunta  on noin 40 cm kuten kuvauspäivänä. Siinäpä sitten kunto nousee.  Kuvat on allekirjoittaneen ja ne on "räpsitty" ns. kompaktilla kameralla ,käsivaralta ja pääosin automaattiasetuksilla. Kamera on Fuji S8000 fd, ei siis mikään järjestelmä,mutta ei aivan  perusjuttukaan.

Kevättä odotellessamme voisimme  kaikki yhtyä kunnanjohtajamme ehdotukseen osallistua  28 pv tätä kuuta klo 20.30 - 21.30 maailmanlaajuiseen kampaniaan eli "Valot pois tunniksi"  Ehkä pieni pisara energian säästössä,mutta suuri tapahtuma osoittamaan mitä voisimme tehdä ympäristömme hyväksi.

Kevään odotusta   Kyy Eki