Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Lehdestä poimittua - ihmettelyä

Läntisessä naapurimaassamme on aina mukava käydä.



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Hyvaa kevatta!

24.3.2009 Saana Näreaho/SK

Moikka taas

On ollut kiireita taas, mutta asken huomasin torakan lattialla ja nyt en uskalla liikkua... Joten voin kirjoittaa rauhassa :)

Taalla on alkanut kevat! Ainakin amerikkalaisille, minusta tuntuu, etta talvi jai kokonaan valista. Oli taalla muutamana paivana lunta, jolloin koulut
oli suljettuina. Muutama viikko sitten oli ihana lammin paiva, noin 25 astetta - seuraavana paivana satoi lunta. St.Mary's Countyssa ei ikina tieda millaista saata odottaa.

Taalla arki rullailee ihan tavallisesti - itseasiassa rakastan tata arkea taalta. Tuntuu, etta kotivaki kuulee ainoastaan sen valituksen kun on huono paiva ja kova ikava, mutta mulla on taalla hyva olla.  Kavin laskettelureissulla vaihto-oppilaiden kanssa ja sain kuulla taas paljon uusia juttuja eri kulttuureista. Uskon, etta se kaikki lappujen tayttely oli taman arvoista, toisin sanoen: en kadu ollenkaan.

Englanti on parantunut! Tuntuu kivalta kun voi kayttaa slangia ja vitsailla kuulostamatta ihan hirvean tonkolta. Mun "seta" sanoi vahan aikaa sitten, etta muhun on vahan tarttunut maalaisaksentti. Valilla tuntuu niin vaikealta vaihtaa englannista suomen kieleen. Saattaa kuulostaa typeralta, mutta niin se vaan on! 

Koulussa on mukavaa. Yleensa ainakin. Vahan aikaa sitten oli kauhea stressi, mutta yksi opettaja rauhoitteli, etta ela ota sita liian vakavasti. Koulusta tulen kylla ikavoimaan sita ihmisten paljoutta ja niitten rentoutta. Valilla on tullut noloiltua, mutta opettajat ja oppilaat kaantaa sen yleensa parhain pain ja niiden on helppo nauraa, koska nauran itsekin. Ja kaikkia kivoja pikkujuttuja, kuten kukkien saamista kesken koulupaivan ja kivoja kommentteja, joita tuntemattomatkin tulee sanomaan. Just sita ystaval-lisyytta, sellaisia useimmat ihmiset on. Ja kun mennaan joskus siskon kanssa mcdonadsiin aamupalalle ennen koulua... Huom: joskus! Myos perheen kanssa menee hyvin, viihdyn taalla kotona.

Olen kaynyt kivoissa paikoissa, esimerkiksi Virginiassa ihanassa vuoristossa. Sunnitteilla on myos uusia reissuja. Viikon paasta menen viikonloppu-reissulle kirkon nuorisoryhman kanssa. Ja pian lahden Floridaan Disney Worldiin, oon aika innoissani.

Minulla on kolme kokonaista kuukautta jaljella ja vahan paalle. Se tuntuu oudolta, koska haluan kotiin, mutta tulen ikavoimaan tanne. Sita on vaikea selittaa, mutta minua myos vahan pelottaa ja paluu kotiin tulee olemaan taas sopeutumista omalla tavallaan. Seitseman kuukautta sitten minulle kerrottiin, etta tama vuosi tulee muuttamaan meidan elamaa. Nyt ymmarran mista puhuttiin: tama ei ollut vaan helppo lomareissu, tama oli nuoren ihmisen matka yksin tuntemattomaan. Ja haluan kylla kertoa, etta jos en olisi lahtenyt tanne, niin en olisi nyt sama tytto joka olen nyt; vielakin sama akkipika-saana, joka on hieman muuttanut asennettaan ja saanut uusia nakokulmia. Oppinut ajattelemaan uudella tavalla maailmasta ja varsinkin omasta maasta. Ja aitille ja isille: oisitte varmaan halunnut, etta olisin oppinut siistiksi tai heramaan aikaisemmin. Kun tulen kotiin, yritan pitaa
huoneen siistina, mutta lupaan vaalia meidan perheen arkea, koska sita
olen ikavoinut joka paiva. :)

Vahan aikaa sitten sain kuulla ikavan uutisen rakkaasta vaarista. Muistelen meidan yhteisia juttuja usein, ja arvostan mita opin juuri vaarilta ja iskalta: luovuttaminen ei ole ensimmainen vaihtoehto. Kaippa se vaikuttaa, kun koko ikansa kuulee, etta "ala nyt heti periks anna" :) Kiitos siita.

"Kohta" tulen kotiin! Omaan, oikeaan, maailman parhaaseen.

Saana