Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2009
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Virkistävä lähetysilta Kumpulan koululla

Keväisenä iltana vietettiin Kumpulan koululla Kumpulan ja Pölkin yhteistä lähetysjuhlaa. Vieraana oli soinilaissyntyinen Mervi Viuhko, o.s. Pölkki, radiolähetysjärjestö Sanansaattajista. Mervin sukujuuret ovat täällä Kyyjärven Pölkissä.


Raimo Rahnasto vierailee Nuopparilla Jumalan kädet kantaaKirkkoneuvoston päätöksiä

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Vieraita Pohjois-Karjalasta

28.4.2009 Minna Erkkilä

Vappuviikonloppuna Juuan seurakunnan kirkkokuorolaiset tulevat kevätretkelle Kyyjärvelle.

Vieraat saapuvat lauantaina 2.5. jolloin vietämme molemmat kirkkokuorot yhdessä mukavan keväisen iltapäivän ja illan lauluharjoitusten ja muun ohjelman merkeissä, tutustumme toisiimme, syömme ja kahvittelemme.

Kaikki seurakuntalaiset pääsevät tapaamaan ja kuulemaan vieraitamme sitten sunnuntaina 3.5, jolloin Juuan kirkkokuoro laulaa jumalanpalveluksessa. Messun jälkeen juomme kirkkokahvit ja saamme vielä kuulla hyvää urkumusiikkia Juuan kanttorin Kaisa Mäkisen soittamana. Ohjelmassa on tuttuja J.S.Bachin urkukappaleita.

Kaisa Mäkinen on syntynyt Evijärvellä samojen vanhempien tyttärenä kuin minäkin. Tästä läheisestä yhteydestä ja sen myötä kehitellyistä ideoista juontaa juurensa myös tämä kuorovierailu.

Mutta missä on Juuka?

- Kyyjärveltä maanteitse vajaat 300 km itään, kartasta katsoen lähes samalla korkeudella.

Juuka sijaitsee Pohjois-Karjalan sydämessä, Suomen viidenneksi suurimman järven, Pielisen rannalla. Karjalaiset vaaramaisemat ovat silmiä hivelevän kauniita. Moni meistäkin lienee käynyt Juuan kupeessa kohoavan Kolin huipulla, jonka korkeus on 347 metriä merenpinnasta. Ukko-Kolilta avautuva näkymä Pielisen järvelle on aivan huikaiseva.

Juuka tunnetaan erityisesti Nunnanlahdessa sijaitsevasta Kivikeskuksesta ja vuolukivilouhoksesta, josta saadaan raaka-ainetta uuneihin ja takkoihin.

Toivotamme juukalaiset vieraamme sydämellisesti tervetulleiksi Kyyjärvelle!

Myöskin kyyjärveläiset olette kaikki tervetulleita sunnuntaina 3.5. messuun klo 10, sen jälkeen kirkkokahville sekä Kaisa Mäkisen Bach-urkukonserttiin klo 12.